Haberler

ATO ile Gazi Üniversitesi arasında "Eğitimde İş Birliği Protokolü" imzalandı

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası (ATO), Gazi Üniversitesi ile "Eğitim İş Birliği Protokolü"ne imza attı.

Ankara Ticaret Odası (ATO), Gazi Üniversitesi ile "Eğitim İş Birliği Protokolü"ne imza attı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Odanın Duatepe Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen törende iş birliği protokolünü ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız imzaladı.

Baran, burada yaptığı konuşmada, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde hız kazanan bilim ve teknolojideki değişimin işletmelerin de gelişmesini zorunlu kıldığını bildirdi.

Oda olarak üyelerinin dönüşümlere uyum sağlaması ve bilgi birikimlerini artırarak işlerini büyütmelerini arzu ettiklerini belirten Baran, "Bu yüzden mesleki yeterliliklerini artırma adına imza attığımız iş birliklerine önem veriyoruz." ifadesini kullandı.

Baran, Gazi Üniversitesinin Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı alanlarını kapsayan protokolle üyeler, çalışanları ve ATO personelinin yüksek lisans, doktora ve uzaktan öğretim yüksek lisans programlarından yararlanabileceğini kaydetti.

Protokolün, üyelerin ihtiyacı ve ATO'nun talebi doğrultusunda istenilen konularda eğitim programı oluşturulmasını da kapsadığına dikkati çeken Baran, "ATO'nun istediği sayıda öğrenci için kontenjan ayrılacak. Üniversite ve reel sektör iş birliğinin ekonomik gelişim için kıymetli olduğuna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim konusunda yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgiler de veren Baran, Gazi Üniversitesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen "Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Programı" kapsamında bir projeye imza attıklarını bildirdi.

Baran, Metal ve Metalurji Sektöründe Yenilikçi Teknik ve Mesleki Yeterlilik Geliştirme Merkezi kurabilmek için ortak başvuru yaptıklarını, ön kabulden geçen projenin sonucunu beklediklerini ifade etti.

"ATO ile iş birliği yapmak gerçekten çok önemli"

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız da "ATO ile iş birliği yapmak gerçekten çok önemli. Oda üyesi işletmeler, çalışanlar ve personele yönelik, tezsiz yüksek lisans, yüksek lisans ve doktora alanlarında eğitim iş birliği yapacağız. Metal alanında Mükemmeliyet Merkezi kurulması konusunda iş birliğimiz de ayrıca önemli." ifadelerini kullandı.

Yıldız, ATO ile gelecek dönemde Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Bilişim Enstitüsü, Kazaları Araştırma ve Önleme Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü alanlarına yönelik de protokol yapılabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Gazi Üniversitesi Musa Yıldız Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title