Haberler

ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara'ya Serbest Bölge Kurulmasını Talep Ediyor

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, serbest bölgelerin ihracata yönelik yatırım ve üretimi teşvik etmek, doğrudan yabancı yatırım ve teknoloji girişini hızlandırmak, ihracatı geliştirmek, istihdamı artırmak gibi faydalar sağladığını belirterek, Ankara'ya Serbest Bölge kurulmasını talep ediyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, serbest bölgelerin ihracata yönelik yatırım ve üretimi teşvik etmek, doğrudan yabancı yatırım ve teknoloji girişini hızlandırmak, ihracatı geliştirmek, istihdamı artırmak gibi faydalar sağladığını belirterek, " Ankara'ya Serbest Bölge kurulmasını talep ediyoruz" dedi.

ATO Başkanı Baran, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye ekonomisine İstanbul'dan sonra en çok katkıyı sağlayan başkent Ankara'nın 12,4 milyar dolar ihracat, 17,7 milyar dolar ithalatla Türkiye'nin en çok ihracat yapan dördüncü, en çok ithalat yapan üçüncü ili olduğunu, organize sanayi bölgeleri, teknokentleri ile tam bir üretim ve ticaret merkezi niteliği taşıdığını belirterek, Türkiye'nin 21. Serbest Bölgesi'nin kurulması için en uygun şehir olduğunu dile getirdi. Baran, Türkiye'de halihazırda faaliyet yürütülen 18 Serbest Bölge'nin 2023 yılında 12,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini ve 100 bin kişiye istihdam sağladığını ifade ederek, "19. Serbest Bölge, İzmir Bergama'da 18 Mart tarihinde Ticaret Bakanımız Ömer Bolat'ın katılımıyla açıldı. 20. Serbest Bölge'nin de Menemen'de açılmasına ilişkin karar alındı. Serbest bölgelerin yer ve sınırlarını belirlemeye Cumhurbaşkanımızın yetkili olduğu ilgili yasal düzenlemelerde yer alıyor. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, 21. Serbest Bölge için Ankara olarak talip olduğumuzu duyurmak ve serbest bölge talebimiz konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Türkiye'nin 21. Serbest Bölgesi'nin kurulması için en uygun şehir Ankara'dır" diye konuştu.

Baran, Başkent'e serbest bölge kurulması konusundaki taleplerini Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın 26 Eylül 2023 tarihinde katıldığı ATO Meclis Toplantısı'nda da dile getirdiğini hatırlattı. Başkent'in raylı ulaşımda bir merkez konumunda olduğunu, Ankara'dan İstanbul'a, Konya'ya, Eskişehir'e, Yozgat'a, Sivas'a Yüksek Hızlı Tren bulunduğunu, Türkiye'nin dört bir yanına da demiryolu ile bağlantıları bulunduğunu kaydeden Baran, Ankara'nın Türkiye'deki karayolu ağının da tam ortasında yer aldığını söyledi. Baran, Ankara'nın gelişen üretim kapasitesi, organize sanayi bölgeleri ve teknokentleriyle üretim hacmi kadar katma değeri yüksek ürünler üreten bir şehir olduğuna da dikkat çekerek, "Ankara'mız üniversiteleri ve sanayi bölgeleri ile yoğun göç alan bir merkez. Ankara'da bir serbest bölge kurulması üretime, istihdama ve ihracata ivme kazandıracaktır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Gürsel Baran İhracat Ankara İhracat Ekonomi Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title