Haberler

Artık Kriz Çıkarmaya Kimsenin Gücü Yetmez 1.4 Milyar Doları Yakalarız

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, "Kimsenin Türkiye'yi Krize Sürükleyecek Kapris veya Cesareti Olamaz.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, "Kimsenin Türkiye’yi krize sürükleyecek kapris veya cesareti olamaz.

Türkiye’nin iç dinamiklerinden kriz çıkarmaya kimsenin gücü yetmez" dedi. Yaşar Holding CEO’su Mehmet Aktaş da, bu yıl 1.4 milyar dolara çıkacağını söyledi.

YAŞAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, Türkiye’nin 22 Temmuz seçimlerinden sonra yeniden siyasi istikrarı yakaladığını belirterek, "Türkiye, gün geçtikçe daha da globalleşiyor. Hiçbir şekilde kriz beklentisinde değilim. Türkiye’de artık kimse kriz çıkaracak adımlar atamaz. Kriz çıkarmaya kimsenin gücü yetmez" dedi. Yaşar Holding CEO’su Mehmet Aktaş da, 2007 yılında yüzde 25’lik büyümeyi yakalayabileceklerini ifade ederek, "2006’da 1.1 milyar dolar olan ciromuz, bu yılın sonunda 1.4 milyar dolara çıkacak gibi görünüyor" diye konuştu.

YENİ YAPIYLA VİTRİNDE: Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, bir süre önce holding yönetiminde gerçekleşen değişikliklerin ardından Yaşar Holding CEO’su Mehmet Aktaş, Operasyonlar Başkanı Olcay Sunucu, Finans Başkanı Ufuk Tezer, DYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Hüseyin Çelikel, Yaşar Holding Gıda Grubu Başkan Yardımcısı Hasan Girenes ve Boya Grubu Ar-Ge Koordinatörü Gülsen Çelikel’le birlikte, holdingin geleceğe dönük stratejilerini anlattı, soruları yanıtladı. Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, holdingin yeni üst yönetim kadrosuyla, geleceğe daha güvenli baktığını vurguladı.

CESARET EDEMEZLER: Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, "22 Temmuz seçimlerinden siyasi istikrar çıktı. Ancak, önümüzde hálá Cumhurbaşkanlığı konusunda tartışmalar var. Bu konuda bir kriz çıkmasını, bunun da ekonomiyi etkilemesini bekliyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Ben hiçbir şekilde Türkiye’nin kendi iç dinamiklerinden kriz çıkacağına inanmıyorum. Kimsenin Türkiye’yi krize sürükleyecek kapris veya cesareti olamaz. Dünya şirketleri de, yani yabancı sermaye de Türkiye için aynı şeyi düşünüyor. Nitekim bunu seçimden önceki tavırlarıyla da gösterdiler. Hiç kriz beklentisine girmediler. Türkiye’de artık krizi tetikleyecek adım atmaya kimsenin gücü yetmez."

TÜRKİYE’YE KÖTÜLÜK OLUR: Siyasi ve ekonomik istikrar varken, bu ortamı tersine çevirmenin Türkiye’ye büyük kötülük olacağını ifade eden Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye’yi girdiği olumlu yoldan, istikrarlı büyüme çizgisinden döndürecek adımı atan her kim olursa olsun, ülkemize kötülük yapmış olur. Siyasi ve ekonomik istikrarın Türkiye’nin büyümesinin önünü açtığını herkes gördü. Bunun önümüzdeki dönemde de sürdürülmesi gerekir."

1.4 MİLYAR DOLARA ÇIKAR: Yaşar Holding CEO’su Mehmet Aktaş ise, holdingin geçen yıl 1.1 milyar dolar olan cirosunun bu yıl yüzde 25 artışla 1.4 milyar dolara çıkmasını beklediklerini vurguladı. Aktaş, "Hiç uzun vadeli plan yapamazdık. Artık, hem holding yapımız, hem de Türkiye’de sağlanan ekonomik istikrar, daha uzun vadeli planlar yapabilme fırsatları verdi. Önümüze mevcut sektörlerimizde büyüme hedefleri koyacağız" dedi.

Kaynak sularının yüzde 82’si hálá boşa akıyor

AYNI zamanda Ambalajlı Su Üreticileri Derneği Başkanı olan Yaşar Holding Operasyonlar Başkanı Olcay Sunucu, Türkiye’de kaynak sularının yüzde 18’inin ambalajlanabildiğini kaydederek, şunları söyledi: "Kaynak sularımızın yüzde 82’si hálá boşa akıyor. Su üreticileri olarak küresel ısınmayı öngöremedik ve yatırımlarımızı buna göre yapamadık. Şu anda Türkiye’deki 224 su fabrikası 7 gün 24 saat su şişeliyor ama yetiştiremiyor."

TMSF defteri kapandı, büyüme dönemindeyiz

YAŞAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fehyhan Yaşar Kalpaklıoğlu ile CEO Mehmet Aktaş, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) Yaşarbank’tan doğan 200 milyon dolarlık borçlarını ödeyip o defteri kapattıklarını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Şimdi artık yeni bir büyüme dönemine girdik. Kaybettiğimiz zamanı yeniden kazanabileceğimizi düşünüyoruz."

Yaş ortalaması 40-42’ye indi

FEYHAN Yaşar Kalpaklıoğlu, Yaşar Holding üst yönetimini tümüyle grup içinden yükseltmelerle yeniden dizayn ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Bize dışardan CEO bulmamızı önerenler oldu. Ancak, biz kadromuza, ’yükselmek için önünüz açık’ mesajı da vermek istedik. Hem yıllarını Yaşar Grubu şirketlerine vermiş arkadaşlarımızdan başkasıyla bu kadar uyumlu çalışamazdık. Ayrıca üst yönetim kadromuz oldukça gençleşti. Üst yönetimde yaş ortalamamız 40-42’ye indi."

Küresel ısınma gıdada büyümemizi engellemez

FEYHAN Yaşar Kalpaklıoğlu, "DYO’yu bir kenara bırakırsak, diğer ana faaliyet alanlarınız tarıma dayalı sanayi. Ayrıca bir de su üretiminiz var. Özelikle süt gibi gıda ürünlerinde küresel ısınmanın olumsuz etkisi var. Buna rağmen, büyüme konusunda nasıl umutlu olabiliyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Kısa vadede küresel ısınmanın çok büyük olumsuz yansımasını görmeyebiliriz. Bu yüzden önümüzdeki üç yıllık dönemde büyümeyi öngörebiliyoruz. Elbette küresel ısınma ülkemizin tarımsal üretiminde çok önemli değişiklikler yapacak olursa, bundan etkilenmemek mümkün deği. Belki o zaman alternatif ürünler gelişecektir. Biz önümüzdeki üç yılda gıda sektöründe ihtiraslı bir büyüme gerçekleştireceğimizi umuyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Başbakan Fico'yu vuran 71 yaşındaki saldırganın ifadesi ortaya çıktı: Hükümetin politikalarını beğenmiyorum

Başbakan Fico'yu vuran 71 yaşındaki saldırganın ifadesi ortaya çıktı: Hükümetin politikalarını beğenmiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title