Haberler

3 Bin 500 Liraya Çalıştıracak Çoban Bulamıyorlar

Güncelleme:

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, 3 bin-3 bin 500 lira maaşla çalıştıracak çoban bulamadıklarını belirtti.

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, 3 bin-3 bin 500 lira maaşla çalıştıracak çoban bulamadıklarını belirterek, yabancı çoban istihdamına olanak sağlanmasını istedi. Kılınç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de işgücü piyasasında yabancı personel çalıştırmaya yönelik kısıtlamalar bulunduğunu ifade etti.

"PARA VE ÇOBAN YOK"

Bugün 3 bin-3 bin 500 lira maaşla çalıştıracak çoban bulamadıklarını kaydeden Kılınç, bu nedenle işletmelerin sektörden çekildiğine işaret etti.

''YABANCI ÇOBAN UMUDUMUZ''

Antalya'da gerçekleşen son dönemlerin en kapsamlı küçükbaş hayvancılık etkinliği olan Doğu Akdeniz Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayı'nda da yabancı çoban sorunun küçükbaş hayvancılığın en önemli sorunlarından biri olarak öne çıktığını anımsatan Hasan Kılınç, "Yabancı çoban sorunun çözümü noktasında umutluyuz. Girişimlerimizi hızlandırdık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yabancı çoban çalıştırılması ile ilgili bir tereddüdü yok. Çözüm noktası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Birlik olarak Bakanlık ile birçok yazışma yaptık. Çözümü noktasında epey yol kaydedildiği kanaatindeyiz." dedi.

"YAPILMAK İSTENMEYEN MESLEK"

Asgari ücretin çok üstünde bir maaşa sahip olmalarına rağmen bir dönem Türkiye'de çobanlığın yapılmak istenmeyen meslekler arasında yer aldığını belirten Hasan Kılınç, "Çobanlık mesleği statü kaybetti, modernleşen dünyaya entegre olamadı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı girişimleri ile Çobanlık, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından meslek olarak tanımlandı. Ayrıca yine Bakanlığın girişimleri ile sürü yöneticisi elemanı benim projesi uygulanıyor. Proje kapsamında çobanlara eğitim veriliyor, eğitimi tamamlayan ve sertifika alan çoban çalıştıran işletmelere 5 bin TL destek veriliyor. Yaşam alanları da kolaylaştırıldığında özelikle köyde yaşayan genç nüfus için çobanlık mesleği talep görecektir." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hasan Kılınç Türkiye Yerel Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500

Yorumlar (277)

Meh meh:

Coban ariyorsaniz akp genel baskanina sorun. Nede olsa koyunlari idare etmeyi gayet güzel beceriyor belki size transfer olur.

83
9
yanıtYanıtla
botan:

sizler koyunsunuz kürtler sizi güder

75
14
yanıtYanıtla
Her şey turkye içinMobil-IOS:

En iyi çoban Irkci faşist ülkücü köpekler onlardan iyisi olmaz

22
30
yanıtYanıtla
Öcü_AbimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

:) devlet 3500 tl verir,kooperatif başkanına çobana ver diye 3500 verir..ama sen 1000 tl verirsen,tabiki çoban bulamazsın:) aslında çoban sensinde,güdecek koyun keçi bulamıyorsun:)

46
1
yanıtYanıtla
HÜLOĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞ:

O kadar parayı GERÇEKTEN verecek olsaydınız SURİYELİLER hemen kapardı bize bile vermezdiniz demek ki YALANNNNNNNNNN maksat İŞSİZLİK sıkıntısının nedenini '' İŞ VAR AMA ÇALIŞAN YOK'' algısı yaratmak istiyorsunuzzzzzzz

44
3
yanıtYanıtla
çanakçılı:

bu iş 5 kavanoz balın 100 tl olmasına benziyo, muhakkak bu işte bi iş var

39
2
yanıtYanıtla
HanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kilictaroglu bugün zirvaliyordu ülkede 6.5 milyon issiz var calismak isteyen is bulur

9
29
yanıtYanıtla
dayımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ben 3500 istemiyorum 2500 bide sigorta verin. kuzudanda anlarım kecidende. araştırıp arayacam sizi bakalım nekadarı doğru. telefonuma cıkın ama...

34
4
yanıtYanıtla
Kiziroğlu Mobil-IOS:

Kendi yapsın Çobanlığı

35
2
yanıtYanıtla
AdarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İşleri güçleri insanlarla alay etmek dedikleri 3500tl de sezonluktur

33
1
yanıtYanıtla
Tüm 277 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title