Haberler

Almanya'da İş Gücü Piyasasında 1,5 Milyon Boş Pozisyon Bulunuyor

Güncelleme:

Almanya'da iş gücü piyasasında 1,5 milyondan fazla boş pozisyon bulunurken Alman iş dünyası bunların ancak bir dizi siyasi tedbirle doldurulabileceği uyarısında bulundu. Sektörler ve bölgeler arasında her ölçekten şirket, kalifiye eleman eksikliğini en büyük iş risklerinden biri olarak değerlendirirken, Alman iş dünyası iş gücü piyasasındaki 1,5 milyondan fazla boş pozisyonun ancak bir dizi siyasi tedbirle doldurulabileceği uyarısını yaptı.

Almanya'da iş gücü piyasasında 1,5 milyondan fazla boş pozisyon bulunurken Alman iş dünyası bunların ancak bir dizi siyasi tedbirle doldurulabileceği uyarısında bulundu.

Alman Ticaret ve Sanayi Odasının (DIHK), kalifiye eleman eksikliğine yönelik yaptığı ankete göre ülkede 1,5 milyondan fazla iş pozisyonu doldurulamıyor.

Sektörler ve bölgeler arasında her ölçekten şirket, kalifiye eleman eksikliğini en büyük iş risklerinden biri olarak değerlendirirken, Alman iş dünyası iş gücü piyasasındaki 1,5 milyondan fazla boş pozisyonun ancak bir dizi siyasi tedbirle doldurulabileceği uyarısını yaptı.

DIHK'ye göre söz konusu boş pozisyonların doldurulması için ülkede yaşlı insanlara daha uzun süre çalışmaları için teşvik verilmesi ve çocuk bakımı seçeneklerinin artırılması gerekiyor.

45 yıl çalışmadan sonra kesintisiz emeklilik maaşı gibi uygulamaların kaldırılması gerektiğine dikkati çeken DIHK, böylece mali teşviklerin insanların daha uzun süre çalışmasına yardımcı olabileceğini savunuyor.

İşsizlerin daha fazla eğitim alması gerektiğini vurgulayan DIHK, haftalık çalışma saatlerinin daha uzun olmasını da talep ediyor. Almanya bu konuda 37,5 saate kıyasla 35,3 saatle Avrupa Birliği (AB) ortalamasının altında kalıyor.

Haftada 2,5 saatlik artışın yaklaşık 1,2 milyon ek tam zamanlı pozisyona karşılık geleceğini ifade ediliyor.

Vasıflı işçi sorunu hala hafife alınıyor

DIHK Başkanı Peter Adrian, "Alman iş dünyası için kalifiye eleman sıkıntısının boyutları hala hafife alınıyor. Enerji konusu gibi bu da şirketlerimiz için büyük bir tehlike oluşturuyor." uyarısında bulundu.

Ülkede demografik açığın temel bir görev olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Adrian, açığı kapatmak için bir dizi yaratıcı çözüme ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Her yıl 400 binden fazla yaşlı insanın iş gücü piyasasından ayrıldığını hatırlatan Adrian, "Bu uçurum giderek büyüyor ve refahımız için gerçek bir tehdit oluşturuyor" dedi.

Sadece bir milyon pozisyonun boş kalması durumunda ekonominin her yıl yaklaşık 50 milyar avroluk katma değeri kaçırıyor olacağını kaydeden Adrian, "Bu da yıllık Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'mızın yüzde 1'den fazlasına tekabül ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

DIHK Başkanı Adrian, dijitalleşme veya iklimin korunması gibi önemli dönüşüm görevlerinin yeterli sayıda kalifiye işçi istihdam edebilmeye bağlı olduğuna dikkati çekerek, "Bu nedenle ortak bir çabaya güveniyoruz. Çünkü açık olan bir şey var: vasıflı işçiler olmadan ekonomi olmaz." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Dizi Politika Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title