Haberler

Akaryakıt fiyatlarına sinirlenen sunucu, canlı yayında Enerji Bakanlığı ve EPDK'ya sitem etti: 1 litrede 90 kuruş kazıklanıyorum

Güncelleme:

Brent petrolün varilinin fiyatının 130 doları görmesi ve doların artması, Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Ancak iki emtiada da düşüş olmasına rağmen fiyatlarda beklenen indirim görülmedi. Konuyu canlı yayında gündeme getiren sunucu Ekrem Açıkel, 16 Mart'la bugünün fiyatlarını karşılaştırıp Enerji Bakanlığı ve EPDK'ya sitem etti. Açıkel, "Düzenleyin ve denetleyin kardeşim. Daha fiyat açıklamayı beceremedik. 1 litrede 90 kuruş kazıklanıyorum. Hiç lafımı esirgemeyeceğim" dedi.

Son dönemde doların artması ve küresel piyasalarda petrolün varilinin 130 doları aşmasıyla Türkiye'deki akaryakıt fiyatları zam üstüne zam geldi. Ancak petrolün varilinin 100 doların altına çekilmesine rağmen yapılan zamlar bir türlü geri çekilmedi.

"HİÇ LAFIMI ESİRGEMEYECEĞİM"

Konuyu ana haber bültenine taşıyan TGRT Haber sunucusu Ekrem Açıkel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK'ya denetleme çağrısı yaptı. Açıkel, "Kağıdı kalemi alınız değerli rafineri yöneticileri, değerli dağıtım firmasının profesyonel iş dünyasının CEO'ları, genel müdürleri ve bazen eleştiri geliyor dağıtım şirketlerine. İşte ne bileyim, rafinerilere söylüyor; Bak birilerini aklamaya çalışıyor. Yok söyleyeyim. Enerji Bakanlığı ve EPDK, madem düzenleyici ve denetleyicisiniz, düzenleyin ve denetleyin kardeşim. Daha fiyat açıklamayı beceremedik. Unutturmayacağız, bu bir misyon halinde bize geldi. 16 Mart günü dolar 14 lira 75 kuruş, bugün ise 14,75 aynı mı aynı? Aynı. Bir varil petrol Akdeniz piyasasında 100 dolar. 16 Mart'ta da aynı bugün de aynı. Dolar aynı petrol aynı. Peki ben 16 Mart'ta 1 litre benzini kaça alıyordum, 18 lira 10 kuruşa. Fark ne? 1 litrede 90 kuruş kazıklanıyorum. Hiç lafımı esirgemeyeceğim. 85 milyon adına bunu soracağım. 90 kuruşumu verin bana. Bir depoda ne kadar fark ediyor? 40 lira. Esas fırtına motorinde kopuyor. 16 Mart'ta 1 litre motorin 18 lira 71 kuruş açın bakın. Bizde yalan yok. Peki bugün 22 lira. Baktığımızda fark çok daha dramatik. 3 lira 35 kuruş. Daha somutlaştırayım mı? Bir depo mazot aldığınızda 167,5 lira fazla ödüyorsunuz. 16 Mart'la aynı fiyat olmasına rağmen." diyerek tepki gösterdi.

EPDK'YA SESLENDİ

Ekrem Açıkel, sözlerinin devamında, "İstanbul'la gelen biber, domates kamyonla geliyor. Ne yakıyor onlar. Su mu yakıyorlar. Sana zam olarak dönüyor. Peki ekmeğin nakli, markette aldığın tüm ürünler, yaktığın elektriğin tamamı işte bunlarla bağlantılı. O yüzden bu işe müdahale etmek gerekiyor. EPDK'ya sesleniyorum buradan; 'herkes diyor ki rafinerileri suçluyorsun Ekrem. Gücün yetmiyor bakanlığa.' Öyle mi? Dağıtım şirketleri, evet piyasanın ana oyuncusu onlar. Rafineriler ve dağıtım şirketleri koşa koşa zam yaptınız indirmiyorsunuz. Benim oradaki savunucum EPDK. Benim için bu ülkenin insanı için mücadele edin. Vallahi her gün haber yaparım." ifadelerini kullandı.

Akaryakıt fiyatlarına sinirlenen sunucu, canlı yayında Enerji Bakanlığı ve EPDK'ya sitem etti: 1 litrede 90 kuruş kazıklanıyorum

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tgrt Haber Tgrt Lpg Zam Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500

Yorumlar (32)

wred desd:

ihlas a ne oldu böylede doğruları vermeye başladı.

44
9
yanıtYanıtla
Mehmet Murat:

O tarihte ÖTV indirilip o fiyata düştü. Sonra ÖTV indirimden tolore edildi. Yani devlet ÖTV yi geri koydu. Ekrem onların aklı senden kat kat iyi unutma. Kafan basmıyorsa öğren.

9
44
yanıtYanıtla
Orhan KÖSE:

Sonunda ne düşünüyorsam rakamlarıyla telafuz edien biri medyada...çok şükür. Görmediğimiz, anlamadığımız , hesaplayamadığımız düşünülüyorsa :yanlış hesap yapılıyor .

47
0
yanıtYanıtla
Adem Gültaş:

Ekrem abi allah razı olsun seviyoruz seni Doğruyu söyleyen tek haber kanalı Boş konuşanlar beni görsün Adım soyadım orda. Yakıtın son halinden herkes memnun gibi sesi çıkmayan bir toplum bizden olamaz..

29
2
yanıtYanıtla
ismail bey :

Varil petrol ve doların yükselişiyle litre fiyatı 30 tl olması gerekirken, ötv den sübvanse edildi, varil ve dolar fiyatı şimdi düşünce bu sefer ötv yükseliyor, fiyat sabit kalıyor tabiki.

8
23
yanıtYanıtla
nihat gulsoy:

Bu kafayla nasıl bu yasa geldiniz.tebrikler.

yanıt15
yanıt4
ismail bey :

Heralde tgrt de işler iyi gitmiyor, maaş zammını mı beğenmedi nedir.. Fox tv yemi geçecek...

12
16
yanıtYanıtla
OKUR:

tgrt taca çıkınca intikam peşinde

13
15
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

meşhur olmak dikkat çekmek isteyen birisi daha, bilinçli araştırarak haber yapın, bizleri galyena getirmeyin, haberci akıllı ve araştırmacı olur, cahil açıklamaları bunlar

2
25
yanıtYanıtla
Mehmet emin Serdar:

Allah bu işte vatandaşı kazıklayanları öteki dünyada affetmesin. Hakkım haram zıkkım olsun. 3 aydır arabamın kontağına basmaya korkuyorum. indirimin olması gerektiği yerde bindirime devam edenlere hakkımı helal etmiyorum!

26
0
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title