Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Asgari ücret cuma günü açıklanır diye düşünüyorum

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 7 milyona yakın çalışanın heyecanla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akbaşoğlu, "Asgari ücrette iki görüşme yapıldı. Geçtiğimiz dönemde pandeminden dolayı asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirlenecek. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak. Rakam cuma günü açıklanır diye düşünüyorum. Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Kanal 7'de katıldığı bir programda ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 7 milyondan fazla çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili de konuşan Akbaşoğlu, 3. görüşmenin önümüzdeki hafta yapılacağını ücretin de cuma günü açıklanacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRETİN AÇIKLANACAĞI TARİH

Asgari ücretin ne zaman açıklanacağına dair konuşan Akbaşoğlu, "Asgari ücrette iki görüşme yapıldı. Geçtiğimiz dönemde pandeminden dolayı asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirlenecek. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak. İşçi ve İşveren sendikaları asgari ücreti belirlemede önemli misyonları var. Burada bakanlığımız bir hakem gibi görev yapıyor. Cuma günü açıklanır diye düşünüyorum. Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şuan 500 TL prim desteği veriyoruz" dedi.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE YÜZDE 50 ZAM

Yılın son enflasyon rakamının 3 Ocak'ta açıklanacağını dile getiren Emin Akbaşoğlu, "Memur ve memur emeklilerle ilgili toplu sözleşmelerden dolayı bir farklılık oluyor. Memur ve memur emeklilerine yüzde 50'ye yakın bir zam yapılacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kulandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Muhammet Emin Akbaşoğlu Asgari Ücret AK Parti Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (10)

Ahmet Say:

Ekonomi düzelir ama vatan bu cehape ye kalırsa vatan elden gider

25
132
yanıtYanıtla
Özkan Bulut:

Siz vatan sever mi oluyorsunuz şu memlekette neler oluyor haberin Yok demi

yanıt62
yanıt9
Ahmet Say:

Evet kimler kimler le dimi cehape HDP gibi

yanıt8
yanıt45
Murat Erzine:

İşçi ssk,bağkur emeklileri ne olacak hiç bahseden yok seyyanen dediniz zam vermediniz asgari ücretle aynı olsun artk rahat bi nefes alalım

66
6
yanıtYanıtla
Celaleddin Ergün:

Bir asgari ücretli olarak hep ezildik ezilmeyede devam edeceğiz...asgari ücret memur maaşı arttığı müddetçe zamlar daha çok yolda .olan bizlere olacak yine memur için değişen birşey yok..kira 4500 iki ay sonra yenilenecek adam şimdiden 7000 TL istiyor rabbim yardımcımız olsun inşallah

37
0
yanıtYanıtla
Oğuzhan Y:

Allah yardımcımız olsun,ev sahibiniz evin değerinden fazla mı kira istiyor? Bizleri kim bu duruma düşürdüyse ona serzenişte bulunalım lütfen.Allah doğrunun yanındadır.

yanıt2
yanıt2
Oğuzhan Y:

Müslüman yalan söylemez,iftira etmez,kul hakkı yemez...ne zamandan beri asgari ücretliyi,emekliyi enflasyona ezdirmiyorsunuz.?

11
0
yanıtYanıtla
Göker Deveci:

Bi zam verecekler sanki dilenciye para veriyo verdigi zam da eriyip gidecek

5
0
yanıtYanıtla
adem karabıyık:

Vatandaşa verdikleri verecekleri üç kuruş para, onuda bir sonraki zamma kadar ballandıra ballandira anlatıp dururlar artık.

1
0
yanıtYanıtla
Ağa:

Ağzı olan konuşuyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title