Haberler

Afrikalı İşkadınları EXPO 2020 İçin İzmir'e Destek Verdi

Güncelleme:

İzmir TO İşkadınları Konseyinin davetlisi olarak İzmir'e gelen 13 Afrika ülkesinden işkadınları, kentin EXPO 2020 adaylığına tam destek verdi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) İşkadınları Konseyi'nin davetlisi olarak İzmir'e gelen 13 Afrika ülkesinden işkadınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Halk Dansları Kulübü ile birlikte zeybek oynadı, kentin EXPO 2020 adaylığına tam destek verdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni gezen Benin, Burkina Faso, Cezayir, Demokratik Kongo, Gambiya, Gine Bissau, Kenya, Moritanya, Nijerya, Raunda, Şeyseller, Uganda ve Nijerli işkadınları, EXPO Bursu'yla okuyan öğrencilerle de bir araya geldi.

İş kadınlarına ev sahipliği yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, konuklarla zeybek oynadı, ipek şal hediye etti. İzmir Konağı'nda gerçekleşen etkinlikte, Moritanya BİE Üyesi Abidine Sidi'nin eşi Me Baich Sidi, Başkan Demirtaş ve İTO İş Kadınları Konsey Başkanı Asuman Nardalı Tokuş'a yerel kıyafetler sundu. Gecede iş kadınları, İEÜ Halk Dansları Kulübü'nün sunduğu Zeybek gösterisinin ardından kendilerini sahnede buldu. Kulüp Başkanı Ali Eren Aslan ve kulüp üyeleri, Afrikalı iş kadınlarına, Harmandalı öğretti. Gecede, Zeybek adımları, izleyenlere adeta "EXPO, İzmir'e geliyor" dedirtti. Öte yandan EXPO Bursu ile İEÜ'de öğrenim gören Demokratik Kongolu öğrenci Melissa Katanda, yerel şarkılar söyledi, danslarıyla konukları keyiflendirdi. Etkinliğin ardından iş kadınları İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu rehberliğinde, üniversiteyi gezdi.

Başkan Demirtaş, Afrika'nın EXPO'nun kilit kıtası olduğunu belirterek, "Afrika'nın oylarını alabilen aday, bu seçimi de kazanır. Hedefimiz, blok olarak bu oyları almak. Afrika ile çok yakından ilişkilerimiz var. EXPO Burslu öğrencilerimiz var. Hatta mezun bile verdik. Sonunda 'ah biraz daha çalışsaydık' dememek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Brüksel'e oradan da Paris'e gidiyorum. Ayın 27'sine kadar hızlı bir tempoda devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Moritanya Afrika Benin Ekonomi Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title