Haberler

Abigem ve TOBB Yetkililerinden Bilecik Ziyareti

Avrupa Birliği-İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkilileri, KOBİ Çalışan Ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması (KUYAP) projesi çerçevesinde Bilecik Ticaret Sanayi Odası (TSO)’nı ziyaret ettiler.

Avrupa Birliği-İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkilileri, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması (KUYAP) projesi çerçevesinde Bilecik Ticaret Sanayi Odası (TSO)'nı ziyaret ettiler.

Bilecik TSO binasında, Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, Bilecik sanayisi, ekonomik durumu, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ)'in yapılanması ve KOBİ'lerin yaşamış olduğu sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Ziyaret hakkında açıklama yapan Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, ilgili proje çerçevesinde, Erzurum, Kars ve Van illerinden 10 kişilik işveren ve çalışan temsilcileri, ABİGEM Proje Koordinatörleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) proje yetkilisi ve Eskişehir ABİGEM Genel Müdüründen oluşan heyetin odalarını ziyaret ettiğini belirtti. Uzun, "İlimiz nüfusunun az olmasına rağmen üretim kapasitesiyle büyük ölçekte illerle yarışmaktadır. International Organization for Standardization (İSO)'nun yapmış olduğu İlk 500 sanayi kuruluşu listesine baktığınızda ilimizden 13 firmanın bu listeye girmesi, seramik ve mermer sektöründe ülkemizdeki öncü firmaların ilimizde yer almış olması bunun açık bir göstergesidir. Ancak mevcut teşvik sisteminin bölgesel olarak uygulanması nedeniyle sıkıntılar yaşamaktayız, bu sebeple teşvik sisteminin bölgesel olarak değil yöresel olarak uygulanmasını talep ediyor ve bu konuda da gerekli temaslarımızı sürdürüyoruz" dedi.

ABİGEM Eskişehir Genel Müdürü Oğuz Yöntem ise; proje çerçevesinde gerçekleştirilen ziyaretten ve misafirperverliklerinden dolayı şahsı ve heyet adına Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun'a, Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, bu projelerin devamı temennisinde bulundu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Fevzi Uzun Türkiye Bilecik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title