Haberler

Yeni 5 TL'ler kullanıma girdi! Banknotlarda sadece bir değişiklik var

Güncelleme:

Merkez Bankası yeni 5 TL'leri bugün itibarıyla tedavüle sürdü. E9 Emisyon Grubu VI. tertip banknotlarda tek değişiklik imzalar olacak. Paraların diğer tüm özellikleri eski banknotlarla aynı olacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu VI. tertip 5 TL banknotların bugünden itibaren tedavüle verileceğini duyurdu.

KAVCIOĞLU VE ÇAKMAK'IN İMZALARI OLACAK

TCMB'den yapılan duyuruya göre, E9 Emisyon Grubu VI. tertip 5 TL'lik banknotlarda imzalar TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile Başkan Yardımcısı Taha Çakmak'a ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

İMZALAR DIŞINDA DİĞER TÜM ÖZELLİKLER AYNI

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V tertipleriyle tamamen aynı özellikleri taşırken, banknotların tüm tertipleri birlikte tedavül edilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Ekonomi Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

500

Yorumlar (11)

Amokachi:

Niye bastiklarini anlamak çok zor. 5 lira ile ne alacağız ki? Şaka gibi.

84
3
yanıtYanıtla
bekir yapici:

5 lirayla bu ramazan herhalde bir tane olsun yumurtali pide alinir ama bu gidisle tahminim seneye o pidenin ceyregini bile alamayiz.

yanıt14
yanıt2
Bahattin bakkal :

Buna masraf yapılıncaya kadar 500 yada 1000 lik banknotlar basılması daha mantıklı olurdu hiç olmazsa daha az yer kaplardı bu amansız enflasyon ortamında

44
4
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Çok fark var. İlk çıkan 5 TL ile karnını doyurabilirdin 1 kuruşun bile alım gücü vardı. Şimdiki 5 TL ile bir simit belki bir bardak su içebilirsiniz.

44
1
yanıtYanıtla
Rahim Çalış :

1 İMZA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN TRİLYONLARCA PARA MASRAFI İNSAN EMEĞİ İSRAF ETMİŞLER BU SAÇMA ŞEYE HARCIYACAKLARI ŞEYLE EKONOMİYİ DÜZELTSELER YAPTIKLARI BASIM MALİYETLERİYLE FABRİKA AÇSALAR HİÇ EKONOMİK DERDİMİZ KALMAZDI

40
3
yanıtYanıtla
Sukru Karaca:

bir an dedimki demir olanı mı çıktı diye ama devamını okuyunca banknot olduğunu gördüm, Allah sonumuzu hayretsin ama demir 5? ler de yakındır gibi geliyo.. pul ettiler paramızı..

39
1
yanıtYanıtla
mehmet anıl mete:

Yumurtalı pide 10 lira bu ramazan, 5 lira ile yarım pide alınıyor, Kemal Sunal filmi gibi olduk ''yarım ekmeğin yarısı olsun''...

34
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

halkimizin kim oldugunu dahi bilmedigi kisilerin imzasi icin yeni kaliplar hazirlamaya emek vermeye degermi bari eskimis yipranmis bes liralik bankrotlari topluyoruz yeni bastiklarimizdada bu degisiklik var diye aciklansaydi bu kadar elestiri gelmez o imza sahipleride rencide edilmezdi ayrica hala ülke ve halkin dertleri sikayetleri yerine fuzili islerle oyalaniliyor.

31
3
yanıtYanıtla
Erhan Öz:

5 liranın değeri kalmı mı ki yeni para basmışlar

32
1
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Aman çok sevindik; yeni gıcır gıcır paralarımız olacak. Para basılıyor, devalüasyon olacak diye verilmesi gereken haber yeni para basılıyor, imzası farklı diye veriliyor. Güleriz ağlanacak halimize.

29
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title