Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Güney Kore'nin Başkenti Seul'e Gidiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 26 Şubat 2015 tarihinde G. Kore’nin başkenti Seul’e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 26 Şubat 2015 tarihinde G. Kore'nin başkenti Seul'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Zeybekci, ziyaret sırasında Türkiye ile Güney Kore arasında 1 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması (STA) kapsamındaki 'Hizmet Ticareti Anlaşması' ve 'Yatırım Anlaşması'nı imzalayacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 26 Şubat 2015 tarihinde G. Kore'nin başkenti Seul'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret sırasında Türkiye ile Güney Kore arasında 1 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması (STA) kapsamındaki 'Hizmet Ticareti Anlaşması' ve 'Yatırım Anlaşması' imzalanacak. Böylece Türkiye'nin ilk derin ve kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşması niteliğindeki Türkiye-G.Kore Serbest Ticaret Anlaşması tamamlanmış olacak. Söz konusu ziyaret sırasında Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Sang-Jick Yoon ile görüşecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Samsung Electronics, CJ Group, Doosan Group, CleanNara ve Hyundai Mühendislik-İnşaat şirketlerinin de aralarında bulunduğu CEO'lar ile bu firmaların ülkemizde yatırım yapmalarına ilişkin görüşmeler gerçekleştirecek. Bakan Zeybekci Koreli ve Türk işadamlarının katılımıyla düzenlenen Türkiye-Güney Kore İş Forumu'da iki ülke işadamlarına hitap edecek ve ardından Samsung Electronics AR-GE Merkezine de bir inceleme gezisinde bulunacak.

Söz konusu ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Zeybekci, "26 Şubat 2015 tarihinde imzalayacağımız anlaşmalar ülkemiz için birer ilk olacaktır. 'Hizmet Ticareti Anlaşması' ve 'Yatırım Anlaşması'nın imzalanması ile Türkiye-Güney Kore arasında ekonomik ve ticari ilişkiler en üst düzeye çıkacak, 'mal ticaretinin' yanı sıra, 'hizmet ticareti' ve 'yatırım' konularının da STA kapsamına alınması ile birlikte iki ülke arasındaki kapsamlı ekonomik ve ticari ilişkilerde yeni bir döneme girilecektir. Böylece, 'Hizmet Ticareti' ve 'yatırım' anlaşmalarının yürürlüğe girişi ile birlikte, Türkiye iş piyasasının ve ekonomisinin gelişmesinin yanı sıra, Koreli firmaların ülkemizdeki doğrudan yatırımlarının artışı olumlu etkilenecektir. Bu anlaşma aynı zamanda Türkiye'nin her alanda uluslararası rekabetten korkmadığının işareti olma özelliğini taşımaktadır.

Bu çerçevede, Türkiye olarak uluslararası rekabetten çekinmiyoruz. Bugün itibariyle, ülkelerimiz arasında 8 milyar doları aşan bir ticaret hacmi (471 milyon dolarlık ihracat, 7,5 milyar dolarlık ithalat) bulunmaktadır" dedi.

Zeybekci, açıklamasında şunları kaydetti: "Hizmet Ticareti Anlaşması' ve 'Yatırım Anlaşması'nın imzalanması sonrasında ekonomik ilişkilerimizin farklı alanlara yaygınlaştırılacaktır. Bu çerçevede, ülkemizin Kore'nin ticaret hacmi içindeki payının arttırılması suretiyle ticaret ilişkilerimizin daha dengeli hale getirilmesini ve kısa vadede toplam ticaret hacminin 10 milyar doları aşmasını hedefliyoruz.' dedi Bu e-posta sadece yukarıda isimleri belirtilen kişiler arasında özel haberleşme amacını taşımaktadır. Size yanlışlıkla ulaşmışsa lütfen mesajı sisteminizden siliniz. T.C. Ekonomi Bakanlığı bu mesajın içeriği ile ilgili olarak hiçbir hukuksal sorumluluğu kabul etmez." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Güney Kore 1 Mayıs Türkiye Seul Ekonomi Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title