Haberler

Bakan Zeybekçi'den İlginç Kadınlar Günü Mesajı

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Ne zaman Dünya Kadınlar Günü en güzel şekilde kutlanacak biliyor musunuz?. Kadın kollarının kaldırıldığı gün." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dünya Kadınlar Günü'nün, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinde "kadın kolları"nın kaldırıldığı gün daha güzel kutlanacağını söyledi.

Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci ile Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan serginin açılışına, ayrıca tekstil makinelerinin Mardin ve Şırnak'a gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Burada bir konuşma yapan Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı'nın birçok alanda teşvikler verdiğini belirtti. Teşvikte 6. bölgede yer alan illerde, alt yapı oluşturulmadığı, iklimin olgunlaştırılmadığı sürece bazı konularda değişikliğin söz konusu olamayacağına işaret eden Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Orada ne yaparsanız yapın, eğer siz konfeksiyon kültürünü götüremediyseniz, eğer orada bir tekstil kültürü oluşmadıysa, bir birikim, bir kümeleştirme oluşmadıysa, böyle bir meslekleşme oluşmadıysa orada meslek edinmiş eleman bulmak son derece zor. Tarım ağırlıklı bir toplum olduğu için maalesef böyle bir disiplin oluşmadı. Bunun zorlukları yaşanan bir ortamda, bizim şu anda attığımız adım son derece önemli. O bölgeye gönderdiğimiz konfeksiyon atölyesi, eminim yüzlerce gencimizin bir meslek öğrenmesi, meslek öğrenen insanın geleceğe güvenle bakması, geleceğe güvenle bakan bir insanın, ondan sonra yanlış yerlerde olmaması veyahut da yanlış aktivitelerin içerisine götürülmemesi, çocuklarımızın erken yaşta evliliklere zorlanmamasına da vesilesi olacaktır."

Melek Yatırımcı projesi

Nihat Zeybekci, Melek Yatırımcı projesi kapsamında gelecek hafta Mardin ve Şırnak'a gidip atölyeler kuracaklarını belirterek, " Denizli'den 60'ın üzerinde iş adamı, oda temsilcisi, milletvekilleri ve valiler ile o bölgeye gidip bu atölyeleri kuracağız, çocuklarımıza teslim edeceğiz. Onların mutluluklarını paylaşıp geri geleceğiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bunun arkası kesilmeyecek, bundan emin olun. Bu örnekle inşallah o bölgede 15 civarındaki ilde atölye kurmak istiyoruz" diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bütün kadınları kutlayan Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünya Kadınlar Günü, ülkemizde bütün siyasi partilerde, bütün sivil toplum kuruluşlarında, bütün hemşehri derneklerinde kadın kollarının kaldırıldığı gün çok daha güzel kutlanacak. Neden bunu söylüyorum, Allah aşkına siyasi partilerde erkek kolları var mı ki, kadın kolları olsun. Kadınlarımızın siyasete, ticaret hayatına, bilim hayatına katılımlarıyla ilgili sıfır noktasından bugünlere geldik. Birçok alanda bugün kadınlarımız erkekleri geçmiş durumda. Eminim, siyasette, odalarımızda, sivil toplum kuruluşlarımızda da inşallah erkeklerle yarışır hale gelecekler. O günlerde, siyasi partilerimiz dünyanın birçok modern ülkesinde olduğu gibi kadın kollarını iptal edecek. Ondan sonra Dünya Kadınlar günü çok daha güzel kutlanacak."

Konuşmaların ardından tekstil makineleri tıra yüklenerek, Mardin ve Şırnak'taki meslek liselerine gönderilmek üzere yola çıktı. Daha sonra beraberindeklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi'nin açılışını yapan Zeybekci'ye, Mardin yöresine ait gümüş işlemeli ayyıldız rozet hediye edildi. Törende ayrıca Mardin Meslek Lisesinde öğrenim gören bir öğrencinin Ekonomi Bakanı Zeybekci'ye hitaben yazdığı mektup da okundu.

Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title