Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, okumak isteyen çocuğu okutamayan devletin devlet olamayacağını söyleyerek, "Gerek ilköğretim gerek orta öğretimde gerekse üniversitede okumak isteyen bütün çocuklarımıza ulaşıyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, okumak isteyen çocuğu okutamayan devletin devlet olamayacağını söyleyerek, "Gerek ilköğretim gerek orta öğretimde gerekse üniversitede okumak isteyen bütün çocuklarımıza ulaşıyoruz" dedi.

Zeybekci, Denizli programı kapsamında, iş adamı Derya Baltalı ve ailesi tarafından Aktepe Mahallesi'nde yaptırılacak Münevver-Nafiz Dirlik Anafartalar İlköğretim Okulunun temel atma törenine katıldı.

Eğitime katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Zeybekci, Türkiye'nin eğitimde önemli yol kat ettiğini söyledi.

Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için ilk adımın eğitim olması gerektiğini belirten Zeybekci, şöyle konuştu:

"Eğitim bütün sıfırların başındaki bir gibidir. O bir yoksa diğer sıfırlar hiçbir anlam ifade etmiyor.  Ama sıfırların başında bir varsa milyon yapıyor, milyar yapıyor. Eğitimde yoksak, bilimde, bilgi üretmede olamıyoruz. Eğitimde yok isek sanayileşmede, bilgi teknolojisinde, üretimde yokuz. Eğer Türkiye olarak bilgiyi üretemiyorsak, teknolojiyi üretemiyorsak, bilgiyi ve teknolojiyi üretenlerin esiri olmaya mahkumuz. Onun için biz hep problemlerin etrafından dolaşmadan, sonuna kadar hep o problemlerin çözümünde olduk."

Törene katılanlara eğitim hayatını anlatan Nihat Zeybekci, ailesinin yaşadığı Pınarlar beldesinden, okumak için bazı günlerde minibüslerin arkasındaki demirlere tutunarak Tavas'a geldiğini, daha sonra milletin sağladığı imkanlarla Türkiye'nin en güzel okullarında eğitimini tamamladığını söyledi.

"Okuyacağım diyen çocuğumuzu, okutamayan devlet, devlet değildir"

Gençlerin ve çocukların hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamalarını isteyen Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Buradaki kardeşlerime söylüyorum, devletimiz eğitim için olması gereken her şeyi yapıyor. 'Okuyacağım' diyen çocuğumuzu, okutamayan devlet, devlet değildir. Gerek ilköğretim gerek orta öğretimde gerekse üniversitede biz okumak isteyen bütün çocuklarımıza ulaşıyoruz. Türkiye'de 'Ben okuyacağım' deyip de okuyamayan çocuğumuz varsa o bayrak dalgalanmaz, o devlet payidar olamaz. O devlet sürdürülemez" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iş adamı Derya Baltalı ve protokol üyeleri ile okulun temelini attı.

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Türkiye Aktepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title