Haberler

Ekmek ve Pide Fiyatlarına Zam Yok

Güncelleme:

Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Ramazan Ayında Pide ve Ekmek Fiyatlarının Değişmeyeceğini Söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Ramazan ayında pide ve ekmek fiyatlarının değişmeyeceğini söyledi. Balcı, artan yağışlar buğday üretim maliyetlerin yükselmesi sonucunda Ramazan'dan sonra bir fiyat değişikliği gündeme gelebileceğini ifade etti.

Ramazan ayındaki ekmek ve pide fiyatlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Halil İbrahim Balcı, 11 Ağustos'da başlayacak olan Ramazan ayında fırınlarda üretilen Ramazan pidesinin 2008 ve 2009 yılındaki fiyatla aynı olacağını açıkladı. Balcı, 2008 yılında olduğu gibi pidenin kilogram fiyatının Türkiye genelinde 3,5 TL'nin üzerine çıkmayacağını ifade ederek, konuyla federasyon olarak odalara genelge gönderdiklerini bildirdi. Balcı şöyle devam etti:

"Tüm illerdeki esnaf ve odalar bu genelge çerçevesinde kilogram fiyatının 3.5 TL'nin üzerinde olmaması konusunda bundan önce olduğu gibi bu Ramazan ayında da gerekli hassasiyeti gösterecektir ve göstermek de zorundadır. Pide fiyatının yanı sıra yine halkımızın sevineceği bir olay da ekmek fiyatlarında da bir değişiklik olmayacaktır. Ramazan ayında da ekmeğin kilogram fiyatı 2008 yılı Şubat ayından bugüne kadar gelen 2,5 TL olarak devam edecektir."

-"HALK SAĞLIĞI EKMEK VE PİDE FİYATINDAN DAHA ÖNEMLİ"-

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, fırıncı esnaf ve fırın çalışanları olarak maliyet artışlarında oluşan fiyat değişikliklerini bugüne kadar ekmek fiyatına yansıtmadıklarını dile getirerek, " 2010 Ramazan ayında da az da olsa değişen fiyat artışlarını esnafımız sineye çekmiş olacak" diye konuştu. 2010 Ramazan ayında gerek ekmek de gerek fiyatta değişiklik olmayacağını kaydeden Balcı, hem bakanlığın hem de federasyon olarak kendilerinin halk sağlığı açısından büyük önem taşıyan üretim iznine haiz olmayan merdiven altı tabir edilen işletmelerin bir gün, bir saat dahi çalışmaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Balcı bu duyarlılığı yetkili olan birilerinin de göstermesini beklediklerini belirterek, halk sağlığının ekmek ve pide fiyatından daha önemli olduğunu dile getirdi. Balcı şunları kaydetti:

"Merdiven altında ne şekilde üretildiği belli olmayan ekmeğin veya diğer unlu mamul ürünlerin piyasaya sunulması son derece yanlıştır. Bu konudaki hassasiyetimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir. Sağlıklı ve hijyen ortamda üretilen ekmeğin halkımızın sofrasına gelinceye kadar geçen süreçte gerekli hijyen koşullarını muhafaza etmek çok önemlidir. Kaldırımlardaki ekmek dolaplarından bir an önce kurtulmak gerekiyor. Bu konuyla ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile görüştük. Başlatılan çalışmaların bir an önce neticelenmesini talep ediyoruz. Kaldırımdaki ekmek bir çok insanın kolay bir şekilde ellediği ve halk sağlığını tehdit eden ekmek anlamına gelmektedir."

-"ÇALIŞANLARA VERMEMİZ GEREKEN ÜCRET VAR, RAMAZAN'DAN SONRA FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLİR"-

Balcı, bu konuyla ilgili bakanlıklarla yaptıkları çalışmanın dışında vatandaşları uyarıcı broşürler de bastırdıklarını açıklayarak, "Ekmeğimizi elimizle değil, gözümüzle seçelim" broşürlerini vatandaşlarımızın daha duyarlı olması için fırınlara asılması kaydıyla odalara gönderdiklerini bildirdi.

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, "Aşırı yağışlar nedeniyle buğday üretim maliyetlerinin artmasıyla Ramazan sonrası ekmek fiyatları artar mı?" sorusuna "Un fiyatlarında bir değişiklik söz konusu, çuvalında 3-4 TL arasında değişen bir artış oldu. Bu gelen farkı fırıncı esnafı büyük bir özveriyle göğüslemiş oluyor. Bu süre içinde çalışanlarımıza vermemiz gereken bir ücret var. Ramazan ayından sonra bir fiyat değişikliği gündeme gelebilir" dedi. Balcı fiyat değişikliği gündeme geldiğinde önceki yıllarda olduğu gibiartışın yüzde 10 ile yüzde 15 arasında kalması için ne gerekiyorsa yapacaklarını anlattı.(ANKA)

(ME/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title