Haberler

(Ek Bilgi Ve Görüntüyle) - "Mavi Marmara" İstanbul'a Geliyor

Aynı Gün, Aynı Yerde.

Aynı gün, aynı yerde.

Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına maruz kalan Mazi Marmara Gemisi, 26 Aralık pazar günü İstanbul'a

gelecek. İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve Mavi Marmara organizasyonunda yer alan aktivistler, geminin gelişi ile ilgili yapılan organizasyonu duyurmak üzere bugün basın toplantısı düzenledi.

"DÜNYANIN HER TARAFINDA EYLEMLER YAPILACAK"

İHH merkezindeki basın toplantısında konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Pazar günü saat 13.00'te mavi Marmara gemisini Sarayburnu'nda tekrar karşılayacaklarını ifade ederek, "Çanakkale'den şehit aileleri, yaralılar ve aktivistler Mavi Marmara'ya binecekler. 9 saat boyunca adeta geçen 31 mayıs'ta vurulmadan önce çıktığımız yolda yaşadıklarımızı yaşayacaklar ve belki de o anı hissedecekler.

Sarayburnu'na gelmeden evvel Avcılar'da Mavi Marmara biraz bekleyecek. Bu arada Sarayburnu'nda Haliç girişinde çok sayıda motorlar da bulunacak. Bunlardan 9 tanesi şehitlerimizi temsilen üstü şehitlerimizin resmi ile örtülmüş olarak hareket edecek. Avcılar'da bekleyen gemimizi alıp Sarayburnu'na kadar getirecek. Karada 10 binlerce insan bu gemiyi bekleyecek. Bu gemi bir vicdan hareketi idi. Şu anda bir özgürlük sembolü oldu. Biz Akdeniz'e açılalım derken, İsrail'in korsanlığı yüzünden bütün limanlara gittik. Gittiğimiz her ülkeye, her eve mavi marmaranın uğradığını gördük. Aslında biz zafer ve üzüntüyü birlikte yaşadık. Üzüntümüz var. Çünkü 9 kardeşimizi şehit verdik. Zaferimiz var, bu korku imparatorluğu parçalanıyor ve dünyanın her tarafından bunu gösterdik. Sizin tanklarınıza, nükleer silahlarınıza rağmen biz insan olarak silahsız bir şekilde sizin gerçek yüzünüzü göstermeye muktedir olduk. İnsanlık kazandı. Onun için Pazar günü yapacağımız bu karşılama biraz da 27 Aralık'ta İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırının yıldönümünü protesto anlamında değerlendirilecek. Dünyanın her tarafında eylemler yapılacak ve İsrail'in bu çirkin yüzü bir kez daha ortaya konulacak. 1 hafta boyunca gemide yaşananları insanlar anlasın diye Sarayburnu limanında ziyarete açılacak"dedi.

"İSRAİL'E ÇOK GÜÇLÜ MESAJ GÖNDERECEĞİZ."

Basın toplantısında konuşan Viva Phalistina Gaza grubunun temsilcisi Kevin Ovenden ise, "İngiltere'den geliyorum ve Mavi Marmara katılımcılarından biriyim. Viva Phalistina organizasyonunu temsil ediyorum. Öncelikle George Clooney'in selamını iletiyorum. Bu toplantıda olmayı çok istemişti. Ancak o şu anda yüzbinlerce insana hitap eden tv programı yapıyor. Bu işlerimizde medyanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Mavi Marmara saldırısı her şeyi değiştirdi. Türkiye'nin tüm halkını birleştirdi. İkincisi dünyadaki bütün insanları Türk halkı ile birlikte Filistin konusunda bir araya getirdi. Özgür Filistin'in yollarını açan büyük bir çalışmaya öncülük etti. Ekim ayındaki konvoy Gazze'ye kolay bir şekilde girebildi. Bu mavi marmarada şehit olan kardeşlerimizin çabasıyla oldu. Mavi Marmara sadece bizim geçmişimiz değil aynı zamanda geleceğimizdir. Pazar günü yapacağımız karşılamada önümüzdeki 1 yıllık planımızı da duymuş olacaksınız. Bütün ailem ingilterede yaşıyor. Pazar günü hepsi karşılamaya gelmek istiyorlar. İsrail'e çok güçlü mesaj göndereceğiz. Siz bizi yok edemediniz ama biz sizi parçalayacağız"diye konuştu.

AYNI GÜN AYNI YERDE

Bu arada soruları yanıtlayan Yıldırım, "Avrupa, Asya ve Latin Amerika'dan çok sayıda talep var. Mavi Marmara'nın saldırıya uğradığı günde aynı yerde buluşma görüşmeleri devam ediyor. 31 Mayısa yetişir mi belli değil, ama

zannediyorum bu sefer aynı yerde 50'ye yakın gemi olacak" dedi.

?

?

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

title