Haberler

Ek- Aysel Tuğluk Beşiktaş Adliyesi'nde

Aysel Tuğluk, Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptığı dönemdeki açıklamaları nedeniyle yargılandığı davada 7 yıl sonra savunma yaptı.

Ek- AYSEL TUĞLUK BEŞİKTAŞ ADLİYESİ'NDE

İFADE VERDİ

Aysel Tuğluk, Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptığı dönemdeki açıklamaları nedeniyle yargılandığı davada 7 yıl sonra savunma yaptı. Duruşmanın 14 Haziran'a bırakılmış olmasına rağmen savunmasının alınması için ara celse açıldı. Tuğluk, 2004 yılında açılan dava için ilk kez savunmasını yaptı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Tuğluk, aylık gelirinin 4 bin lira olduğunu belirtti. Suçlamaları kabul etmeyen Tuğluk, "Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptım. İmralı'daki görüşmelerimiz avukat müvekkil ilişkisi içerisinde geçmiştir. Kesinlikle görüşme içeriklerini yerel ya da uluslararası basına aktarmadım. Bu konuda basın açıklaması yapmadım. Gazetelerde yayınlanan haberlerin kaynağını bilmiyorum. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme ise Tuğluk hakkında çıkartılan zorla getirilme kararını kaldırıp dosyanın esas hakkındaki görüşünü açıklaması için savcılığa gönderilmesine karar verdi. Duruşma 14 Haziran'a ertelendi.

-15 YIL HAPSİ İSTENİYOR-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 2004 yılı Nisan ayında 4 farklı gazetede yer alan haberlerin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan tarafından iletildiği, bu sözlerin sanık avukatları tarafından yazılı ve görsel basına aktarıldığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın bu konuda suç duyurusunda bulunduğu anlatılıyor. Öcalan ile görüşen avukatların, görüşme fırsatını ve yasaların kendilerine verdiği hak ve yetkileri kötüye kullanarak örgüt elebaşısının ilettiği görüş ve talimatları basın yayın kuruluşlarını kullanarak örgüt üyelerine ve sempatizanlarına aktardıkları belirtiliyor. Avukatların bu tür açıklamalarla avukat-müvekkil ilişkisi dışına çıkarak örgüt sözcülüğü konumuna geldikleri, örgütün siyasi alanda savunuculuğunu yaptıkları ve terör örgütü ile sözde başkanı arasında irtibat ve iletişimi devam ettirdikleri iddia ediliyor. İddianamede Aysel Tuğluk'un da aralarında olduğu 6 sanığın "örgüt adına görev almak" suçundan 15 yıldan az olmamak üzere ağır hapisle cezalandırılması isteniyor. - İstanbul / Besiktas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Bakmadan Geçme

Süleymaniye Camii Mimar Sinan'ın hangi eseri? Süleymaniye Camii ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Süleymaniye Camii hakkında bilgiler… Mersin tavuğa tecavüz olayı ne, ne oldu? Tavuğa tecavüz eden kim, tutuklandı mı? ALMANYA-TÜRKİYE Milletler Ligi maçı ne zaman? Filenin Sultanlarının 2. Hafta maçları başladı mı? #127952 3 günde öldüren EBOLA VİRÜSÜ ne, nasıl bulaşır? Çinli bilim insanları geliştirdi! #129440 Zekât kimlere farzdır? Geçerli olmasının şartları nelerdir? Tavuğa tecavüz etti! Olay nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı? TYT AYT 2024 DENEME SINAVI SONUÇLARI! #9997 YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı! Merdiven boşluğunda ipe asılı halde ölü bulundu! Olay ne, nerede oldu? FETÖ firarisi AKIN İPEK'İN YALISI satışa çıktı mı, ne kadar? Koza-İpek Holding'e ait BEYAZ KÖŞK ne kadara satılıyor, kaç TL? Vekâlet yoluyla hac yapılabilir mi? Şartları nelerdir? CRİSTİANO RONALDO GOL REKORU KIRDI! #129349 Ronaldo Suudi Ligi'nde kaç gol ile rekor kırdı? Cristiano Ronaldo kaç gol attı? #9917 27-31 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128185 Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? #128185 Kuşum Aydın kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kuşum Aydın kaç yaşında, nereli? Kuşum Aydın biyografisi! ALES/2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES/2 sınavı hangi tarihte, başvurular ne zaman? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar bu akşam yayınlanacak mı? #128250
Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title