Haberler

"Eğitime Yüzde 100 Destek" Projesi

Ankara Valiliği ve Keçiören Belediye Başkanlığı arasında, "Eğitime yüzde 100 Destek" Projesi kapsamında Keçiören'deki Etlik Lisesi, Kamil Ocak İlkokulu ve Çizmeci İlkokulu'na kapalı spor salonu yaptırılmasına yönelik protokol imzalandı.

Ankara Valiliği ve Keçiören Belediye Başkanlığı arasında, "Eğitime yüzde 100 Destek" Projesi kapsamında Keçiören'deki Etlik Lisesi, Kamil Ocak İlkokulu ve Çizmeci İlkokulu'na kapalı spor salonu yaptırılmasına yönelik protokol imzalandı.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Valilik'teki törende yaptığı konuşmada, çocukların okulda da sosyal yaşamlarını sürdürebilmelerinin önemini belirtti.

Yüksel, "Çocuğun evi ve dersliği arasındaki ilişkinin okul içerisindeki diğer sosyal alanlara da kaymasını arzu ediyorum. Yani çocuk sporunu orada yapsın, sağlık ilişkilerini orada gerçekleştirsin. Bu tür alanları sağlamak gerekiyor. Hali vakti yerinde Ankaralıları eğitime ve okulların sosyal aktivitelerini değiştirecek yapıların yapılmasına katkı yapmaya davet ediyorum" dedi.

Proje maliyetinin yaklaşık bir milyon lira olduğunu vurgulayan Vali Yüksel, Ankara'da eğitimdeki fiziki yapıyı geliştirip, erişimi daha iyi hale getireceklerini ve eğitimde kaliteyi sağlayacaklarını anlattı.

Yüksel, "Benim, Ankara'ya karşı sorumluluğum var, bu şehirde ekmek yiyorum, suyunu içiyorum, havasını soluyorum ve benim Ankaralı çocuklara karşı daha görevim, sorumluluğum bitmedi" diye düşünenlerle protokol yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da eğitimin verileceği fiziki ortamların iyi ve eksiksiz olması gerektiğini ve sporun eğitimin bir parçası olduğunu dile getirdi.

Ak, "Okullarımızdaki derslikler kadar spor olsun, sanat olsun her türlü eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Okulları gezdiğimizde de böyle şeyler isteniyor, talep ediliyor. Biz de bu taleplerden yola çıkarak böyle bir çalışma yaptık. İnşallah hayırlı olur" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise Ankara'da bin 687 resmi okuldan 866'sında çok amaçlı salon, 259'unda spor salonu olduğunu hatırlatarak, çelik konstrüksiyon yapıyla bile olsa çocukların ihtiyacının giderileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Yüksel ile Keçiören Belediye Başkanı Ak, protokole imza attı. Vali Yüksel, Ak'ın şahsında Keçiören Belediyesi'ne eğitime olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Ankara

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Alaaddin Yüksel Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title