Haberler

'Eğitime Boykot' Çağrısı Uygulandı mı?

Güncelleme:

BDP'nin Yapmış Olduğu Eğitime Boykot Çağrısı Güneydoğu'da Nasıl Yankı Buldu?

Diyarbakır Valisi Toprak: "Diyarbakır Genelinde Geçen Yıla Göre Okula Katılım Oranı Arttı"

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, okulların açıldığı bu ilk ders günü için "Diyarbakır ilindeki okullarda okula katılım oranı geçen seneye göre daha da artmıştır" dedi.

Vali Toprak, okulların açıldığı ilk gün, Diyarbakır genelinde okula gelen öğrenci sayısını ANKA'ya değerlendirdi.

-"AİLELER ÇOCUĞUNA VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTI"-

Vali Toprak, okulların boykot edilmesi ile çocuklar üzerinden politika yürütülmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Vatandaşlara ve ailelere seslendik. Bu konuda çocuklar üzerinden politika yürütülmesinin yanlış olduğunu, böyle bir şey olursa bunu teşvik eden değil gençlerin, çocukların ve ailelerin zarar göreceğini ifade ettik. Ön plana çıkan yerlerde dahi çocukların okula gitme oranı geçen yılın üstünde. Belli saatler itibariyle geçen seneye göre inceledik. Vatandaşlar boykot uygulamasına itibar etmedi, onların aleyhine olacağını gördü vatandaş bilinçlendi. Diyarbakır ilindeki genelinde geçen yıla okula katılım geçen sene oranının üstünde. Diyarbakır ilinde hayvancılık ve tarım uygulana yerlerde ilk hafta sıkıntılar yaşanabiliyor, bunu ilk haftalar etkiliyor. Şuan itibariyle boykota çağrı veren uyan yoktur. Problem şuna itibariyle yok. Okula yaygın bir şekilde katılmama yok, okula katılım geçen yılın üstündedir. Aileler, çocuğuna, gençliğine ve geleceğine sahip çıkmıştır."

Vali Toprak Diyarbakır'da vatandaşları bilinçlendirme gayesinde vatandaşları uyardığını belirterek şunları kaydetti:

"Vatandaşlara 'çocuklara sahip çıkın bir gün dahi eğitimden uzak kalması çocukların geleceğini karartır. Çocuklar üzerinden oynanacak Oyunlara alet olmayın' dedik. Anayasa, kanun, medeni kanun velayetin kötüye kullanılmasında ilköğretim kanununda bir takım tedbirler var. Bu konuda ailelere şu ceza bu ceza dememiz uygun olmuyor. Bu olumsuz çağrıyı yapan, eğitimi engelleme noktasında propagandasını yapanlara yönelik güvenlik birimleri ilgileniyor. Vatandaşların bilinçlendirilmesi önemli, onların içinde olup onları uyardık. Geleceği karatılan boykota uyacak gençler ve ailelerdir

Diyarbakır'da Vatandaşlar 'Eğitimi Boykot' Çağrısına Uymadı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin eğitimi boykot çağrısının Diyarbakır'da etkili olmadığı görüldü. Yaklaşık 450 bin öğrencinin eğitim gördüğü Diyarbakır'ın Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde on binlerce öğrenci yeni yılın heyecanıyla okula başladı. Diyarbakır'ın modern yüzünü temsil eden Kayapınar'da öğrencilerin neredeyse tamamı okula geldi. Bağlar ilçesinde ise birkaç lisenin dışında bütün ilköğretim okulları eğitime başladı. Yenişehir ilçesindeki bazı liselerde kıyafet alışverişi nedeniyle bazı öğrencilerin sabah ders başı yapmadığı öğrenildi.

MİLLİ EĞİTİM: HER YIL İLK HAFTA ZATEN YÜZDE 25 DEVAMSIZLIK OLUR

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulların açıldığı ilk haftalarda her yıl ortalama yüzde 25 devamsızlık olduğunu açıkladı. Bunun sebebi olarak tarım işçilerini gösteren yetkililer, ailelerin Diyarbakır'a dönmeye başlamasıyla birlikte yaklaşık 15 günlük gecikmeyle çocukların da ders başı yaptığını kaydetti.

Diyarbakır'da bu yıl 430 binden fazla öğrenci eğitim görüyor. İlköğretimde 323 bin 315, orta öğretimde 76 bin 280, okul öncesi eğitimde 26 bin olmak üzere 430 bin civarında öğrenci 2010 – 2011 eğitim öğretim döneminde eğitim görecek. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, çocukların güven içinde eğitim alabilmeleri için okullarda polis memuru görevlendirdi.

Zorla Okul Boykot

Kaynak: Güncel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title