Haberler

Eğitimciler, Sırtlarını Dönerek Eylem Yaptı

Güncelleme:

Batmanda Eğitim-Sen üyeleri, her gün kendilerinin görüntülerini alan polisleri sırtlarını dönerek protesto ettiler.

EĞİTİMCİLERDEN SIRADIŞI EYLEM

Açığa alınan öğretmenler, polisleri protesto etmek amacıyla sırtlarını dönerek oturma eylemi yaptı.

OHAL kapsamında terör suçlamasıyla Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden alınan öğretmenlerin hak arayışları devam ediyor.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da açığa alınan 11.500 civarındaki öğretmenlerin durumu ülke gündemindeki yerini korurken, Batmanda da açığa alınan 946 eğitimcinin eylemleri de devam ediyor.

Her gün Atatürk Parkında bir araya gelen Eğitim Sen üyesi öğretmenler, saat 16:00 ile 19:00 arasında oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Bugünde, oturma eylemi yapan eğitimciler, kendilerini sürekli görüntüleyen ve sendika binasına kadar takip ederek kayıt alan polisleri protesto etmek amacıyla oturma düzeninin aksine sırtlarını döndüler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğitim Sen Batman Şube Eş Başkanı Aziz Turay, tek bir öğretmenin göreve gelmemesi durumunda eylemlerine devam edeceklerini ve bugün de polis memurlarını protesto etmek amacıyla da sırtlarını döndüklerini söyledi.

Bazı eğitimciler oturma eylemine çocuklarıyla beraber katılırken, bir grup öğrenci de öğretmenlerine destek amacıyla basın açıklaması yaptılar.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title