Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgelerindeki eğitim öğretim ihtiyaçlarını tespit etti

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde eğitim öğretim ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ve sorunsuz bir şekilde yeni eğitim öğretim döneminin başlaması için tedbirler aldıklarını belirtti. Tekin, Rize'de yaptığı açıklamada, eğitim öğretimin toplumun bütün kesimleriyle ortak hareket edilerek çözülebileceğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde eğitim öğretim ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirterek, "11 Eylül tarihi itibarıyla öncelikle bu 11 ilde eğitim öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde başlayabilmesi için alınması gereken tedbirleri aldık." dedi.

Bakan Tekin, Rize Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen, "İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı"nın ardından yaptığı açıklamada, bütün illeri dolaşıp eğitim-öğretim ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, 2023-2024 eğitim-öğretim yılına minimum sorunla en hazırlıklı bir biçimde girebilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sürece, deprem bölgesindeki illerle başladıklarını ifade eden Tekin, "Deprem bölgesindeki illerin hepsini ziyaret ettik. Hepsinde eğitim öğretim ihtiyaçlarını tespit ettik. 11 Eylül tarihi itibarıyla öncelikle bu 11 ilde eğitim öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde başlayabilmesi için alınması gereken tedbirleri aldık. İnşallah orada sorun yaşamadan, eğitim öğretim sürecini başlatmış olacağız." diye konuştu.

Tekin, ekiplerin bölgede çalışmaları sürdürdüğünü dile getirerek, "Her il için bakanlık merkez teşkilatında bir koordinasyon ofisi oluşturduk. Arkadaşlarımız sürekli özellikle 11 ille koordineli bir biçimde, valilerimizle, belediye başkanlarımızla koordineli bir biçimde çalışıyorlar. Biz de onun dışında Türkiye'deki diğer illeri de dolaşmaya başladık." değerlendirmesinde bulundu.

Rize'nin kendisi için özel anlam taşıdığını anlatan Tekin, şunları kaydetti:

"Benim memleketim sayılır. Bütün çocukluğum, gençliğim, eğitim öğretim hayatımın, özellikle ilkokul, ortaokul ve lise kısmı burada geçti. Burayla duygusal bağlarım çok yoğun. Müsteşar olarak göreve başlarken de ilk ziyaret ettiğim il Rize'ydi. Bakan olunca, deprem bölgesi dışında ilk ziyaret ettiğimiz illerden bir tanesi burası oldu. Çok sevindirici bir şekilde gördük ki eğitim öğretime hazırlık açısından Rize'de herhangi bir sıkıntı yok. Öğretmen norm ihtiyaçlarımız yüzde 100'e yakın tamam. Derslik sayısı itibarıyla ihtiyaç olan bazı sıkışmış yerleşim yerleri var. Oralarda da gerekli tedbirleri alarak, eğitim öğretim ortamlarının optimum bir biçimde hizmet verebildiği, en rasyonel çözümleri üretmeye çalışıyoruz. Bu süreçte de başta Rize Valiliğimiz, belediyemiz ve milletvekillerimiz olmak üzere bize yoğun bir destek var. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Bakan Tekin, eğitim öğretimin, toplumun bütün kesimleriyle ortak, beraber hareket edildiği zaman sorunların çözüleceği bir sektör olduğunun altını çizerek, "Biz merkez idarenin taşra teşkilatı, yerel yönetimler, siyasetçiler, veliler, aileler, özel okullar, özel kurumlar hep birlikte eğitim öğretim sürecini beraber çözelim istiyoruz. Bugün de hem siyasetle hem valiliğimizle, belediyemizle bu anlamda gerekli görüşmeleri yaptık." dedi.

Sağlıklı bir şekilde süreci başlatacaklarını anlatan Tekin, "İnşallah yeni eğitim öğretim yılı Rize'de ve tüm Türkiye'de sorunsuz bir şekilde başlar ve hayal ettiğimiz, idealize ettiğimiz bir eğitim öğretim sürecinin kurumsallaşması için en sağlıklı adımları atmış oluruz diyorum." ifadelerini kullandı.

Programı kapsamında valiliği, belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Tekin, mezun olduğu Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla da bir araya geldi.

Tekin'e ziyaretleri sırasında, Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Fatih Karakullukçu ile Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi de eşlik etti.

Kaynak: AA / Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Kahramanmaraş Yusuf Tekin Deprem Rize Eğitim Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title