Haberler

İpek Üniversitesi Kontenjanının %90'ı Doldu

Güncelleme:

LYS'de ilk beş bine giren öğrencilerin tercih ettiği İpek Üniversitesi'nde kontenjanların yüzde 90'ı doldu.

Eğitim öğretim hayatına bu yıl başlayan İpek Üniversitesi, ilk başarısını tercih döneminde gösterdi. Kontenjanlarda yüzde 90'nın üstünde doluluk yaşandı. 55 ülkeden öğrenci de yükseköğrenim için İpek Üniversitesi'ni tercih etti. Kayıt döneminin kendileri için çok iyi geçtiğini aktaran İpek Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Fuat Bilkan, yeni açılan bir üniversite olarak yoğun bir taleple karşılaştıklarını söyledi.

POTANSİYEL ARTACAK

Prof.Dr. Bilkan, yeni açılan bir üniversitenin 55 ülkenin öğrencileri tarafından tercih edilmesinin bir ilk olduğunu vurguladı. Üniversitenin Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 5 bine giren öğrenciler tarafından tercih edildiğine işaret etti. Rektör Bilkan, kontenjanların LYS' de başarı elde eden öğrenciler tarafından doldurulmasının önemli bir farklılık olduğunu dile getirdi. Bilkan, "Önümüzdeki dönemlerde üniversitenin öğrenci potansiyeli artacak" dedi. Kayıt döneminin bitmesiyle birlikte ek yerleştirmelerin başlayacağını ifade eden Bilkan, bu dönemde yerleşen öğrencilerin eğitim hayatına 1 ay geç başladığı bilgisini verdi.

EK YERLEŞTİRMEYE ÖZEL AKADEMİK TAKVİM

Ek yerleştirme sürecinde 24 saat hizmet vereceklerini kaydeden Bilkan şunları söyledi: "İkinci yerleştirme ile gelen öğrencilerin müfredattan geri kalmaması için eğitime 1 ay geç başlayacağız. 30 Eylül'de başlayacak olan eğitimle birlikte ek yerleştirme ile gelenler uyum sorunu yaşamayacak. Ayrıca derslerden de geri kalmayacak.

OSCAR ADAYLARI YERLERİNİ ALDI

Prof. Dr. Bilkan, Türkiye'de ilk olan sinema sanatları fakültesinde açık kontenjanın kalmadığını belirtti. Öğrencilerin animasyon, sahne sanatları ve film tasarımı bölümlerine yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Bilkan, üniversitenin öğrencilere sunduğu altyapı imkanlarının önemli olduğunu ifade etti. Bilkan siyaset bilimi, işletme, iktisat ve uluslararası ilişkiler bölümlerinde en fazla 30 kişilik kontenjan açığı oluşabileceğini söyledi.

Doğru tercih için ücretsiz danışmanlık

Ek yerleştirme sürecinde öğrenci ve ailesine ücretsiz danışmanlık hizmetinin verileceğini aktaran Rektör Bilkan, hedeflerinin fiziki mükemmellik ile eğitim kalitesini eş değer hale getirmek olduğunu belirtti.

PUANLAR BELLİ OLDU

Bilkan, "Ek yerleştirme kılavuzunun yayınlanması ile öğrenciler üniversite puanlarını görebilecek. Puanlar daha oluşmadığı için bir belirsizlik vardı. Şu an için hangi üniversitenin kaç puanla öğrenci aldığı kesinleşti. Dolayısıyla ikinci yerleştirmede öğrenciler bilinçli olarak hangi puanla girebileceklerini görebilecek. Öğrencilerin ek yerleştirme kılavuzu yayınladığında bizimle temasa geçmelerini ve tercihlerini bizimle yapmalarını diliyoruz" dedi.

Bugün

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Ali Fuat Bilkan Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title