Haberler

Gelibolu'da Mahalle Afet Gönüllüleri sertifikalarını aldı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, eğitimlerini tamamlayan Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) sertifikalarını aldı. Gelibolu Belediyesi, Gelibolu Kent Konseyi, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG DER) ve Gelibolu Afet Platformu işbirliğiyle deprem ve afetler sonrası kurtarma çalışmalarının daha etkin ve daha çabuk başlatılması, afetlere karşı bilincin arttırılmasına yönelik Mahalle Afet Gönüllüleri ile çeşitli eğitimler gerçekleştirildi.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, eğitimlerini tamamlayan Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) sertifikalarını aldı.

Gelibolu Belediyesi, Gelibolu Kent Konseyi, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG DER) ve Gelibolu Afet Platformu işbirliğiyle deprem ve afetler sonrası kurtarma çalışmalarının daha etkin ve daha çabuk başlatılması, afetlere karşı bilincin arttırılmasına yönelik Mahalle Afet Gönüllüleri ile çeşitli eğitimler gerçekleştirildi.

Afete hazırlık, afet psikolojisi, temel arama kurtarma, temel yangın söndürme ve temel ilkyardım konularında eğitim alan Mahalle Afet Gönüllüleri'nin eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde sertifika töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Gelibolu Afet Gönüllüleri Derneği ve belediyenin Afet İşleri Müdürlüğünü çalışmaları dolayısıyla kutladı.

Başta deprem olmak üzere tüm afetlere hazırlıklı olunması gerçeğinin asla unutulmaması gerektiğine işaret eden Özacar, "Afet durumunda yardıma muhtaç olan insanlara karşı sorumluluk üstlenmek isteyen ve teorik ile saha eğitimlerini tamamlayan gönüllülerimizi tebrik ederim." dedi.

Gelibolu Afet Platformu Başkanı Fitnat Ünal da Türkiye'nin bir deprem kuşağı üzerinde olduğu gerçeğini herkesin bildiğini hatırlatarak, "Gelibolu'da Saros'tan başlayarak Doğu Anadolu'ya kadar uzanan Kuzey Anadolu Fay hattı, her an kırılma riski ile karşı karşıyadır. Bu nedenle hepimizin bir an önce gerekli bilgileri ve önlemleri alarak afetin getireceği zararları en aza indirgememiz şarttır." diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek Gelibolu Afet Platformu'nu kurduklarını, ilk iş olarak da halkı bilinçlendirme amacıyla eğitimlere başladıklarını anlatan Ünal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir afet anında profesyonel ekipler gelene kadar her mahallede bu eğitimleri almış, afet bilincine sahip, deneyimli kişiler oluşturulursa, bilinçli kurtarma ile daha fazla kişinin hayatta kalması sağlanacaktır. Bu konuda tüm mahalle muhtarlarından acilen iş birliği bekliyoruz. Kursiyerlerimizden bugün 46 kişi bütün dersleri eksiksiz tamamlayarak MAG olmaya ve sertifika almaya hak kazandı."

Konuşmaların ardından ilçedeki 46 Mahalle Afet Gönüllüsü'ne sertifikaları verildi.

Kaynak: AA / Eğitim

Kent Konseyi Çanakkale Gelibolu Deprem Belediye Eğitim Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

Bakmadan Geçme

Manisa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Malatya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Konya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kütahya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kilis Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kilis Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırıkkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırıkkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırklareli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırklareli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kars Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kars Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karabük Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karabük Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Isparta Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Isparta Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Iğdır Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Iğdır Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Hakkâri Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Hakkâri Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Hatay Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Hatay Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title