Haberler

Bakan Avcı 81 İlin Öğretmenleri ile Buluştu

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıda öğretmenlerle buluştu.

Avcı, Eskişehir Öğretmenevi'ndeki programda yaptığı konuşmada, "Eskişehir'den başlattığımız bu program, bundan sonra Şeb-i Arus münasebetiyle Konya, daha sonra her vesileyle diğer illerimizde, Çanakkale'de, Kırkpınar vesilesiyle Edirne'de ve benzer olarak kültürel mirasımızın olduğu her yerde, bütün Türkiye'de sürdüreceğiz" dedi.

Öğretmenlere, kültürel mirası çocuklara aktarmada gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür eden Avcı, Arslan Kaynardağ'ın "Felsefecilerle Söyleşiler" adlı kitabında, Takiyettin Mengüşoğlu'nun konuşmasına da yer verildiğini aktardı.

Avcı, merhum Mengüşoğlu'nun, Atatürk'ün yurt dışına eğitime gönderdiği kuşaktan olduğunu ifade ederek, Almanya'da katıldığı kültürel gezilerde kazandığı pratik eğitim sayesinde, liseyi okuduğu Sivas'ın zenginliklerini, ülkesine geri döndüğünde gördüğünü anlattığını dile getirdi.

Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Rame Buja da Eskişehir'de bulunmaktan ve söz konusu toplantıya katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir de somut olmayan kültürel mirasın önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, "Günümüzde iletişim ve ulaşım imkanlarındaki baş döndürücü gelişmeler, bu kültürel miras unsurlarımızı kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmaktadır. Okullarımızda bu hususun bilinmesi somut olmayan kültürel miras duyarlılığının gözetilmesi, çok önemlidir" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey de kültür dünyasına sahip çıkan, projeler üreten öğretmenler arasından 81'inin, bugünkü toplantı için seçildiğini bildirdi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz da kültürel varlığın, kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması durumumda sürdürülebileceğini söyledi.

"Eğer öğretmenlerimiz, eğitim sistemimiz olmazsa, bu imkandan mahrum kalırız" diyen Oğuz, daha fazla öğretmenin, çocuklara kendi kültürel mirası aktarma sistemlerini geliştirerek sürdüreceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından öğretmenler Yunus Kara, Kemalettin Kalkan, Yunus Sayar ve Fahrettin Koyuncu, Avcı'ya kendi yazdıkları kitapları hediye etti.

Eskişehir Kız Olgunlaşma Enstitüsünün hazırladığı el sanatları sergisinin de açıldığı programa, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de katıldı.

Öğretmenlerle fotoğraf çektiren Avcı, daha sonra Halk Eğitim Merkezinde, Oğuz'un, "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras" konulu sunumunu izledi.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Çanakkale Öcal Oğuz Türkiye Konya Eğitim Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bakmadan Geçme

Slovenya Filistin'i devlet olarak tanıdı mı? Filistin'i resmen devlet olarak tanıyan ülkeler liste! Ahmet Nur Çebi'nin babası kimdir? Yaşar Kaptan Çebi öldü mü, neden öldü? Zuhal Topal neden masayı terk etti? Yemekteyiz'de Zuhal Topal masayı terk etti! GELİNİM MUTFAKTA 5 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 5 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ 2024! Emekli bayram ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara ayın kaçında yatacak? BARAJ DOLULUK ORANLARI 5 HAZİRAN | İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? İSKİ baraj doluluk oranı! Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title