Haberler

Gevaş'ta 'Hayali Şoför' Trajedisi

Güncelleme:

Eğitim-Sen Gevaş Temsilcisi Erdal Kaçmaz, yaptığı basın açıklamasında, özellikle taşımalı kapsamına giremeyen öğrencilerin sorunlarına değindi.

Sen) Gevaş İlçe Temsilcisi Erdal Kaçmaz, yeni eğitim öğretim yılında acil çözüm bekleyen sorunlarla karşılaştıklarını iddia etti.

Eğitim-Sen Gevaş İlçe Temsilcisi Erdal Kaçmaz, eğitim sorunlarına dikkat çekmek için teşkilat binasında yaptığı basın açıklamasında, özellikle taşımalı kapsamına giremeyen öğrencilerin yemek ve yol sorununa değindi. Kaçmaz, "Yeni eğitim öğretim yılını acil çözüm bekleyen sorunlarla karşılıyoruz. Taşıma ihalesinde belirtilen bazı şoförlerin aslında Gevaş"ta ikamet etmedikleri ve dolayısıyla taşıma ihalesinde 'hayali şoför' uygulamasının ilçemizce uygulamaya geçirilmesi tam bir trajedidir. Yine taşımalı eğitim, disiplin sorunlarına neden olmakta, idareci ve öğretmenlerimizin iş yükünün artmasına neden olmaktadır. Taşıma ile ilgili sıkıntılar, ilgili birimlere bildirilmesine rağmen çözüme kavuşturulmamış; iş yükü idareci ve öğretmenlerin omzuna yüklenmiştir. Yönetici atamalarında yeniden getirilen sözlü sınav üzerinden belirlenen eğitim yöneticilerinin yandaş sendika üyelerine verilen sözlü notlar üzerinden 'siyasi atama' yoluyla belirlenmesi, eğitimde siyasi kadrolaşma girişimlerinin arttığını göstermektedir. Bu durum Gevaş Çok Programlı Lisesi'nde somut olarak yaşanmakta ve eğitim öğretim bir aydır başlamasına rağmen idari kadro belirsizliğinden dolayı dersler aksamaktadır" dedi.

Gevaş'ta öğretmen açığının üniversite mezunlarıyla ders ücreti karşılığında kapatılmaya çalışılmasının yeterince eğitimin verilememesine neden olduğunu söyleyen Kaçmaz, "İlçemizde öğretmen açıkları sorunu devam etmekte. Acil ihtiyaç olmasına rağmen Türkiye genelinde 300 bin, ilçemizde 50'yi aşkın öğretmen açığı olmasına rağmen ataması yapılmayan öğretmen işsizliğe mahkum edilmekte ve bu açık ek ders karşılığında görevlendirmelerle giderilmeye çalışılmaktadır" şeklinde konuştu.

İzzeddin Şir Anadolu Lisesi'ne yapılan öğrenci pansiyonunun kapasitesi itibariyle kız ve erkek öğrencilerin konaklama sorununu giderebilecek potansiyele sahip olduğunu ifade eden Kaçmaz, "Buna rağmen sadece kız yurdu olarak kullanılacak olması öğrencileri mağdur edecek ve birçok sıkıntıyı da beraberinde getirecektir. Erkek öğrencilerin Gevaş Çok Programlı Lisesi'ne bağlı Hüsnü Atmaca Pansiyonu'na yerleştirilmeleri mağduriyeti daha da artıracak, öğrenciler her sabah kilometrelerce yolu yürümek zorunda kalacak. Yürüme güzergahı itibariyle trafik kazası geçirme ve köpek saldırısına maruz kalma gibi bir dizi olumsuzluklara neden olacaktır. Bu durum aynı zamanda öğrencilerin derse geç kalmalarına neden olacak ve her sabah kilometrelerce yolu yürümek zorunda kalacak olmaları ders başarı ve performanslarını olumsuz yönde etkileyecektir. Gevaş Çok Programlı Lisesi, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu-Ortaokulu ve Gevaş Kız Teknik ve Meslek Lisesi okullarımızın anayol güzergahında olması ve okul güvenliklerinin, çalışan personel sayılarının azlığından dolayı yeterli düzeyde sağlanamaması ilçemizde adı çokça zikredilen madde bağımlılığı konusunda bir tehdit oluşturmaktadır" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gevaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title