Haberler

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi Akyol Açıklaması

"2010-2011 eğitim öğretim yılında eğitimin sorunları katlanarak artmış, yaşanan sorunlara yine kalıcı çözümler üretilememiştir" dedi.

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol,

"2010-2011 eğitim öğretim yılında eğitimin sorunları katlanarak artmış, yaşanan sorunlara yine kalıcı çözümler üretilememiştir" dedi.

Akyol, yaptığı basın açıklamasında, eğitim sisteminde yaşanan sorunların, yıllardır sürdürülen serbest piyasacı, diğer kamu hizmetleri gibi eğitimi ticarileştirmeyi, özelleştirmeyi hedefleyen bilinçli politikaların bir birikimi olarak bugünlere geldiğini söyledi.

AKP iktidarının, bu olumsuz birikimi daha da arttırmak için elinden geleni yaptığını anlatan Akyol, şöyle devam etti:

"Geçen yıllarda kamu hizmetlerinde yaşanan yaygın ticarileştirme ve özelleştirme uygulamaları, bir bütün olarak eğitim sistemini ve eğitimin bileşenlerini de doğrudan olumsuz etkilemiştir. 2010-2011 eğitim öğretim yılında eğitimin sorunları katlanarak artmış, yaşanan sorunlara yine kalıcı çözümler üretilememiştir. Eğitimin hemen her alt konusunda köklü değişime gereksinim var. Bu değişiklikler yapılmadan atılacak her adım, eğitimin sorunlarını yarına havale etmekten öteye gitmeyecek. "

-VELİLERE KARNE UYARISI-

Karnesinde düşük ya da zayıf notu bulunan öğrencilerin velilerinin sağduyulu davranmaları gerektiğine dikkati çeken Akyol, şöyle devam etti:

"Veliler, çocuğun üstüne gitmemelidir. Gereksiz telkinler, çocuğu okul ve dersten soğutabilir. Bunun yerine öğretmen veli iş birliği içinde olmalı ve çocuğun başarısız olmasına neden olan faktörleri ortadan kaldırmak için çalışmalı. Özellikle geçen yıllarda 'zayıf karne' yüzünden yaşanan üzücü olayların önüne geçmek için öğrenci velilerine önemli sorumluluklar düşüyor. Karne notları, öğrenci ve veliler açısından bir 'ölüm-kalım' meselesi olarak görülmemeli. Karnesindeki başarısı için öğrenciler tebrik ve takdir edilmeli, fakat maddi nitelikli ödüller verilmemelidir. Benzer şekilde başarısız karne getiren öğrenciler kesinlikle cezalandırılmamalı, başarısızlığın nedenleri sorgulanmalıdır. Her başarısızlık yeniden değerlendirmeyi gerektirir. Eğer eksikler görülemezse, tekrar aynı durumla karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır. Şu temel gerçek unutulmamalıdır ki alınan karne notlarının telafisi her zaman mümkündür. Önemli olan, karnesi zayıf olan çocuğa hoşgörü ve sevgiyle yaklaşmaktır. "

- ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title