Haberler

Eğitim Danışma Kurulu Hizmete Başladı

Köln ve Çevresinde Hizmet Veren Emekli Öğretmenlerin Kurduğu Eğitim ve Danışma Kurulu, Öğrenci ve Velilere Birebir Hizmet Verecek. Hiçbir Karşılık Beklemeden Hizmet Verecek Eğit-danış'ın Tanıtım Toplantısına Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da Katıldı.

Köln ve çevresinde hizmet veren emekli öğretmenlerin kurduğu Eğitim ve Danışma Kurulu, öğrenci ve velilere birebir hizmet verecek. Hiçbir karşılık beklemeden hizmet verecek Eğit-danış'ın tanıtım toplantısına Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da katıldı.

Almanya'nın Köln kentin ve çevresindeki Türk öğrencilerinin okullarda yaşadıkları eğitim ve öğretim sorunlarının çözümüne katkı sağlamak ve Alman makamları ile beraber çalışmak amacıyla, geçen sene kurulma çalışmalarına başlayan Eğitim Danışma Kurulu (Eğit-Danış) kuruldu. Emekli olan Tür ve Alman öğretmenlerden oluşan Eğit-Danış öğrenci ve veliler arasında, okul ve öğretmenler arasında danışmanlık ve arabuıluculuk görevi üstlenecek. Eğit-Danış kurulu yöneticileri Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ile bir araya gelerek kurulu tanıttılar ve ve bilgi alışverişinde bulundular. Başkonsolos Basa, öğretmenlik mesleğinden hiçbirzaman emekli olunmadığını belirterek, gerek veli ve öğrencilerin, gerekse okulların bu kurullara ihtiyacı var diyerek, Eğit-Danış yöneticilerini tebrik etti.

KARŞILIKSIZ HİZMET VERECEKLER

Eğit Danış hakkında bilgi veren Öğretmen Sendikası eski yöneticisi ve Eğit-Danış Başkanı Mehmet Önel şunları söyledi. ?Biz Türk Öğretmenleri, emekli olduktan sonra da Türk öğrencilerinin eğitimlerine yardımcı olmak için Eğit-Danış?ı kurduk. Amacımız, eğitim ve öğretim alanında öğrencilerimize ve velilerimize hiçbir karşılık beklemeden danışmanlık ve yardım etmektir. Emekli Türk ve Alman öğretmen arkadaşlarım, kendi bölgelerinde, bir sosyal ve eğitim danışmanı olarak çalışacaklar. Okul ve Eğitim Daireleri başta olmak üzere, bütün partilerin okul işleri komisyonları ile Türk Alman kurum ve kuruluşları ile dialog içinde beraber çalışmalar yapacağız. Bilgilendirdiğimiz velilerimizin, yasal yollardan, demokratik haklarını aramalarına yardımcı olacağız.?

Önel ayrıca Türk ve yabancı kökenli öğrencilerin okullarda ayrımcılığa maruz kalmaması için de çeşitli çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Eğit-Danış yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Mehmet Önel, Mükerrem Özbek, Selma Samanlıoğlu, Ahmet Samanlıoğlu, Aysel Demirci, Seher Özdoğan, Gönl Özgül, Yılmaz Aydın.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title