Haberler

Eğitim Bir-Sen 7. Türkiye Buluşması

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Dün nasıl vesayete karşı çıktıysak, bugün de vesayetin paraleline de dikeyine de yatayına da karşıyız"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Dün nasıl vesayete karşı çıktıysak, bugün de vesayetin paraleline de dikeyine de yatayına da karşıyız" dedi.

Gündoğdu, Kundu bölgesindeki bir otelde düzenlenen "Eğitim-Bir-Sen 7. Türkiye Buluşması"nda yaptığı konuşmada, son toplu sözleşmeye otururken, insan onuruna yaraşır bir ücret almanın mücadelesini verdiklerini belirtti. Emekli maaşlarını, emekliye esas olan maaş oranı ve emekli ikramiyesini artırmak, öğretmenlere ek ödeme, 4/C'lilerin, akademisyenlerin sorunları gidermek için çalıştıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda çözüm bekleyen sorunların zamana yayılmayacak kadar önemli olduğunu dile getiren Gündüğdu, öğrencilerin kılık-kıyafetlerine ilişkin yönetmeliklerdeki kanunlara aykırı hükümlerin bakanlıkça düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Gündoğdu, kamuda farklı istihdam biçimlerine de karşı olduklarını ifade ederek, toplu sözleşmede ve Kamu Personeli Danışma Kurulunda (KPDK) gündeme getirilen 4/C'lilere kadro konusunun çözüme kavuşturulması gerektiğini aktardı.

Gezi odaklı gelişmeler ve 17 Aralık operasyonuna karşı çıktıklarını belirten Gündoğdu, özlük hakları ve özgürlüklerden yana taraf olduklarını kaydetti.

Gündoğdu, dershanelerin zorla kapatılması değil, devletin iyi bir eğitim sistemi sunmasıyla kendiliğinden kalkmasını savunduklarını, ancak ilerleyen süreçte işin renginin değiştiğini, özel hayatı ilgilendiren tapelerin ortaya çıktığını söyledi. Hiçbir cemaate karşı olmadıklarını belirten Gündoğdu, bu süreçte cemaat, hoca, hizmet kavramlarının içinin boşaltıldığı için üzüldüklerini kaydetti.

"Cemaatlerin, cemaatçilik yapmasından da sıkıntı duymadıklarını" dile getiren Gündoğdu, "Dün nasıl vesayete karşı çıktıysak, bugün de vesayetin paraleline de dikeyine de yatayına da karşıyız. Kayıt dışı siyasete asla izin vermeyiz" dedi.

Gündoğdu, rüşveti alanında verenin de melun olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bugün taraf olma zamanı. Tarafız, vesayet karşısında bedel ödeyen Adnan Menderes'in, Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatıralarına sahip çıkmak için... Başbakan Erdoğan'a vesayetçi zihniyetin bedel ödetmesine millet 30 Mart'ta izin vermemiştir. Ortak kazanımlarımız için tarafız. Kur'an, Siyer, Temel Dini Bilgiler gibi derslerin bu eğitim sistemine girmesine öncülük eden Eğitim Bir-Sen'dir. Bunları Milli Eğitim Şurası'nın gündemine getiren Eğitim-Bir-Sen'dir, uygulayıcısı başbakandır. İş güvencemize dokundurtmadan aldığımız toplu sözleşme hakkı, sahip çıkmamız gereken bir kazanımımızdır. Başörtüsü özgürlüğünün fiili olarak öncüsü Eğitim Bir-Sen'dir, Memur-Sen'dir, hukuken de hükümettir. Çözüm sürecinin sahibi devlet, baş aktörü Memur-Sen'dir. Biz faşizme karşı koyduk. Çözüm sürecinin başarıya ulaşmış hali Eğitim Bir-Sen'dir." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Ahmet Gündoğdu Memur Sen Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title