Haberler

Eğitim Bir

Sen Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Sert, Okullardaki Öğretmen ve Hizmetli Açığının Kapatılması Gerektiğini Belirtti

Sen Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Sert, okullardaki öğretmen ve hizmetli açığının kapatılması gerektiğini belirtti.

Sert, 2010-2011 öğretim yılının 1. döneminin sona ermesi dolayısıyla sendika binasında bir basın toplantısı düzenledi.

İlk dönemin 11 bin öğretmen ve 175 bin 237 öğrenci için çözüm bekleyen birçok sorunla birlikte sona erdiğini ileri süren Sert, 'Eğitimin en önemli sorunlarından biri olan öğretmen açığının kapatılması konusunda tatmin edici adımlar atılmalıdır. Aralık 2010'da 30 bin öğretmen ataması yapılmasına rağmen açık hala 100 binin üzerindedir. Bakanlık, 30 bini şubat ayında olmak üzere en az 120 bin öğretmen ataması gerçekleştirmelidir. Öğretmen açığının yanında derslik açığı da bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. 76 bin derslik açığının giderilmesi yönünde çaba gösterilmesi, eğitim çalışanlarının beklentisidir' diye konuştu.

En az 30 bin hizmetli alımının yapılması gerektiğini belirten Sert, şunları kaydetti:

'Eğitim kurumlarında, hizmetli yetersizliğinden dolayı temizlik ve hijyen yeterince sağlanamamaktadır. Yıllardır hizmetli alımı yapmayan bakanlık, 2010 yılında 50 milyon lira, 2011 yılında ise 40 milyon lira ödenekle sadece ilköğretim okulları için temizlik hizmeti satın almaktadır. Tüm okullarla birlikte toplamda 116 milyon lira ödenek temizlik hizmeti alımı için tahsis edilmiştir. Bakanlık, hizmet alımıyla okulların temizlik ihtiyacını karşılamaya çalışmakta ama bu yeterli olmamaktadır. En az 30 bin hizmetli alımı yapılmalıdır.'

(İBS-MUS-BEL-YLZ) - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title