Haberler

Egemen Bağış: Avrupa, Demokrasi İmtihanında Çuvalladı

AVRUPA Birliği (AB) eski Bakanı Egemen Bağış, Avrupa ülkelerinin demokrasi konusunda kötü çuvalladığını söyleyerek, "Avrupa Birliği üyesi ülkeler demokratik hakları insanlara doya doya yaşatmaları gerekirken, tam aksi bir uygulama ile demokrasiyi engellemenin çabası içerisine girmişlerdir" dedi.

AVRUPA Birliği (AB) eski Bakanı Egemen Bağış, Avrupa ülkelerinin demokrasi konusunda kötü çuvalladığını söyleyerek, "Avrupa Birliği üyesi ülkeler demokratik hakları insanlara doya doya yaşatmaları gerekirken, tam aksi bir uygulama ile demokrasiyi engellemenin çabası içerisine girmişlerdir" dedi.

Eskişehir Gaga Restoranda düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli' konulu toplantıya AB eski Bakanı Egemen Bağış konuşmacı olarak katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarının çeşitli sorularını da yanıtlayan Egemen Bağış, Avrupa Birliği ülkelerini eleştirerek şunları söyledi:

"Avrupa demokrasi imtihanında kötü çuvallamıştır. Bakın Almanya, kendi vatandaşlarının kullanacakları bir oyla ilgili olarak bilgilenmesini engellemek için elinden geleni ardına koymamaktadır. Hollanda, tamamen diplomatik teammüllerin dışına çıkarak bir müttefik ülkenin dışişleri bakanının uçuş iznini iptal edecek kadar ileri gitmiştir. Müttefik bir ülkenin bayan bir bakanını kendi aracının içerisinde 4 saat adeta rehin tutarak, bütün insani ihtiyaçlarından alıkoyarak, kendi ülkesinin toprağı sayılan, diplomatik alanı sayılan konsolosluğa 30 metre kala aracında onu tutmuş ve kendi vatandaşlarıyla kucaklaşmasına izin vermemiştir. Bulgaristan, vatandaşlarının demokratik haklarını, mesuliyetlerini yerine getirmelerini engellemek için, oy kullanmalarına mani olmak için elinden geleni yapmaktadır. Bu da demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden Avrupa Birliği'nin iki yüzlülüğünü ve riyakarlığını çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Avrupa Birliği üyesi ülkeler demokratik hakları insanlara doya doya yaşatmaları gerekirken tam aksi bir uygulama ile demokrasiyi engellemenin çabası içerisine girmişlerdir. Müttefikleri olan bir ülkenin Cumhurbaşkanına ağza alınmayacak hakaretlerle, ithamlarla, iftiralarla saldırmaya kalkmışlardır. Ama şundan emin olsunlar; demokrasisini korumak için, istikrarını, bayrağını, namusunu korumak için gerektiğinde canını seferber eden, tankların altına yatan, uçakların üzerine atlayan ve ülkesi için şehit olmayı bir onur kabul eden bu millet ne Hollanda'nın itinden korkar ne Almanya'nın faşizminden korkar, ne Bulgaristan'ın bu baskıcı anlayışından korkar."

'BÜTÜN CUMHURBAŞKANLARI BAŞBAKANLARLA SORUN YAŞADI'

Türkiye'de Atatürk'ten başlayarak bütün cumhurbaşkanlarının başbakanlarla sorun yaşadığını öne süren Egemen Bağış, "Şu anda adeta bir fitne mıknatısı gibi işleyen ne başkanlık ne parlamenter ne mantık silsilesini yürütmeyen sistemin biran evvel düzeltilerek Türkiye'nin huzura kavuşması gerekmektedir. Cumhuriyet tarihinin Atatürk'ten başlayarak bütün cumhurbaşkanları bütün başbakanlarla sorun yaşamıştır. ve bunun maliyeti de millete, ülkeye ve devlete olmuştur. Türkiye'yi bu yükten kurtarmak, Türkiye üzerine oyun kurmak isteyenlerin bu fitne mekanizmasına son vermek için hep beraber 16 Nisan'da Türkiye'ye yakışır demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olmamızın temellerini güçlendirecek adımları atacağız. İnşallah 'Evet' oylarıyla Türkiye'nin önünü açacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Egemen Bağış Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title