Haberler

Egeli İş Kadınlarından Sanatçılara Destek

Güncelleme:

EGİKAD, Türkiye Sanat Kurumunun kurulmasına yönelik tasarının, yasalaşmadan önce toplumun sesine kulak verilerek, gözden geçirilmesini talep etti.

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), Türkiye Sanat Kurumu'nun (TÜSAK) kurulmasına yönelik tasarının, yasalaşmadan önce toplumun sesine kulak verilerek, gözden geçirilmesini talep etti. Dernek Başkanı Betül Elmasoğlu, "Bir toplum için kadınlar ne kadar önemliyse, sanat da o denli önemlidir" diye konuştu.

Kültür Bakanlığı bünyesindeki Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları ve orkestraların bağlı olduğu Güzel Sanatlar Genel Müdürlükleri'nin lağvedilerek, yerine Bakanlığa bağlı Türkiye Sanat Kurumu TÜSAK'ın kurulmasına bir tepki de Egeli İş kadınlarından geldi. EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu sanatın özgürce ve süreklilik içinde icra edilmesi için gerekli ödeneği vermenin sosyal devletin temel görevlerinden biri olduğunu belirterek, "Yasayla tüm resmi sanat kurumları TÜSAK çatısı altında birleşiyor. Kurum'un özerk olması esas alınıyor. Bu, finansal açıdan sıkıntıya düşmesine, sanatçımızın üretken olmasına engel bir karardır. Sosyal devlet olarak sanat ve sanatçı için bağımsız, özgür ve ticari kaygılardan uzak bir ortam sağlanması gerekir" dedi.

"SANATÇIMIZA SAHİP ÇIKALIM"

Yasayla TÜSAK ile ilgili kararların bir Sanat Kurulu tarafından belirleneceğini ve bu Kurul üyelerinin de Bakanlar Kurulu tarafından seçileceğine tepki gösteren Elmasoğlu şu bilgileri verdi: "Sanatla ilgili kararların hangi görüşten olursa olsun, hükümetlerden bağımsız bir ortamda alınması gerektiğini düşünüyoruz. Sanat bir toplumun temel değerleri arasında yeralmaktadır. Devletimizin bu kurumlara sahip çıkması, kendi koşul ve kurallarına uygun olarak icra edilmesi için gerekli ortamı sağlaması ve en önemlisi sanatçımıza sahip çıkması gerekir. Bizler bu toplumun bir parçası kadınlar olarak, yasanın bu öneriler dikkate alınıp gözden geçirilerek yasalaşmasını talep ediyoruz, bir toplum için kadın ne kadar önemliyse sanat da o denli önemlidir. Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Tiyatroları Kültür Bakanlığı Türkiye Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title