Haberler

Projeler Yarıştı

Özel Ege Lisesi, "İlköğretim ve Ortaöğretim Öğrencileri Arası 7. Araştırma Projeleri Yarışması"nda Ödüller Sahiplerini Buldu.

Özel Ege Lisesi, “İlköğretim ve Ortaöğretim Öğrencileri Arası 7. Araştırma Projeleri Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu.

Yarışmaya katılan okulların müdür, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra Özel Ege Lisesi yönetimi, öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı tören Yüksel Eraslan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yarışma Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen ve Teknoloji, İlköğretim Matematik ve Ortaöğretim Matematik kategorilerinde yapıldı. Gençliği temel ve uygulamalı bilimlerde araştırmaya özendirmek ve bilime meraklı gençlerin yolunu açmak; onların ‘Geleceğin Bilim İnsanları’ olarak yetişmesini sağlamak amacıyla bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmaya toplam 117 proje başvurdu. Sergilenen 73 proje; jüri başkanlıklarını Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden  Prof. Dr. Hüseyin Erbil, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden Prof Dr. Demet Astley, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof Dr. İbrahim Atalay ve Ege üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nden Prof. Dr. Pınar Dündar’ın yaptığı bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda 20 proje dereceye girerken 6 projeye de teşvik ödülü verildi. Fizik dalında ‘Klima Kombi’ adlı proje ile Bornova Seyit Şanlı Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri; Hasan Üstbay ve Memduh Manay birinciliği elde etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title