Haberler

Ege Belediyeler Birliği Meclisi Toplantısı

Ege Belediyeler Birliği Meclisi toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Birlik Başkanı Aziz Kocaoğlu ve üye birliklerin belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Ege Belediyeler Birliği Meclisi toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Birlik Başkanı Aziz Kocaoğlu ve üye birliklerin belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Aziz Kocaoğlu, toplantıdaki konuşmasında, yeni Büyükşehir yasa tasarısına değinerek, tasarıyla birlik üyesi olan Aydın, Manisa, Muğla, Balıkesir ve Denizli'nin Büyükşehir Belediyesi olacağını ancak üye 294 belde belediyesinin 162'sinin kapatılacağını belirtti.

Sadece nüfus kriterine bakılarak beldelerin kapatılmasının büyük sıkıntı yaratacağını savunan Kocaoğlu, Pancar, Yazıbaşı ve Torbalı gibi birbirlerine çok yakın yerlerin tek ve daha güçlü bir belediye olarak yeniden düzenlenebileceğini ifade etti.

Tasarı yasalaşırsa, büyükşehir olan illerdeki beldelerin kapanacağını, vali ve vali yardımcısının buralarda koordinatör görevini yapacağını dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Biz baştan beri buna itirazlarımızı dile getirdik. Bunun bir sürü sakıncası var. Tek bir kriterle yerel yönetimler dizayn edilemez. Turizm, tarih, uzaklık, nüfus, potansiyel kaynaklar gibi pek çok özellikler var. Mesela İzmir'in en eski belediyelerden birisi olan Yenifoça kapatıldı. Diğer taraftan hem

'Tarihimize sahip çıkalım' diyorsunuz hem de Birgi gibi Aydınoğulları Beyliği'nin merkezini kapatıyorsunuz. Alaçatı, bugün bırakın Türkiye'yi, dünyaya mal oldu. Alaçatı Belediyesi'nin kime ne zararı var- Geçen dönem 57 başkanla birlikte çalıştık, 38 tanesi beldeydi. Her ay hangi beldede ne olduğunu düzenli takip edebiliyordum. Ama şimdi olamıyor. Bu kadar sınırların büyüdüğü bir yerde belde belediye başkanları büyükşehire elçilik yapsa, sorunları aktarsa bile, bu çok büyük bir görevdir."

Geçmiş dönem faaliyet raporunun ve 2013 bütçesinin görüşüldüğü toplantıda, yeni Büyükşehir yasa tasarısıyla ilgili birlik üyelerinin hepsinin katılımıyla ortak bir metin oluşturulması ve metnin bir basın bildirisiyle kamuoyuna duyurularak, Türkiye Belediyeler Birliği'ne, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve ilgili yerlere gönderilmesi kararı alındı.

Muhabir: Emre Umurbilir

Yayıncı: Ramazan Ercan - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Kocaoğlu Türkiye Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title