Haberler

Efsane Futbolcular Top Dağıttı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi’ kapsamında Muş’a gelen Türk futbolunun efsane futbolcuları, çocuklara top dağıttı ve maç yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi' kapsamında Muş'a gelen Türk futbolunun efsane futbolcuları, çocuklara top dağıttı ve maç yaptı.

'Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi' kapsamında Muş'a gelen efsane futbolcular Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran, Vali Vedat Büyükersoy'u ziyaret etti. Ziyarette sporcuların sıkıntılarıyla ilgili sorunları Vali Büyükersoy'a anlatan Tanju Çolak, spora herkesin katkı sunması gerektiğini ifade etti. Herkesin sporun bir tarafında olması gerektiğini vurgulayan Çolak; "Gençlerimizi spora katarsak en azından sağa sola kaçmalarını, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlarız. Onların uğraşacağı, meşgale olacağı bir şeyler vermemiz lazım. Özel İdare'nin yan kollarından biraz destek çıkmamız gerekir" dedi.

Sportif alanda Muş'ta yapılan yatırımlara değinen Vali Büyükersoy ise, Muş'un spora çok ihtiyacı olduğunu kaydetti. Bu anlamda ciddi mesafeler alındığını belirten Büyükersoy, "2010-2013 yılları arasında 66 adet semt sahası, 3 adet suni çim saha, 14 adet kapalı halı saha, 16 adet açık spor alanı oluşturuldu. Geçen sene stadyum ve tartan pisti yapımı için ihale yapıldı, ancak arsa konusunda hukuki bazı problemler yaşandı ve idari yargıdan yürütmeyi durdurma kararı alındı. Biz de yeni bir yer bulduk ve ihalesini yaptık. İmar planında değişiklikler yapıldıktan sonra söz konusu yerde işe başlanacak. Bunların yanı sıra İl Özel İdaresi imkanlarıyla cüzi de olsa katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu katkılar tabii ki yeterli gelmiyor" dedi.

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Büyükersoy, şunları kaydetti:

"Bu süreç olağanüstü halin kalktığı 2002 yılında başladı. 2002 yılından bu yana hukuk aleminde kardeşlik hukukunu geliştirecek birçok düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeler şüphesiz ki ülkemizin yararına oldu. Kardeşlik hukukunu zedeleyen bir takım hükümler geçmişte vardı. Onlar mecliste düzeltildi. Bunların yansıması ülkemizde olacaktır. Zaman zaman bu süreci provoke etmek isteyen kişiler çıkabilir. Bazen arzu edilmeyen hadiseler olabilir ama bunlar lokal ve geçicidir. Çözüm süreci eninde sonunda bizi huzura, güvene götürecektir. Çünkü demokrasi ekonominin de bir lokomotifidir. Demokrasisini geliştiremediği halde ekonomisi düzelmiş tek bir ülke yoktur. Dünyanın en zengin petrol yatakları Irak'tadır ama kişi başına düşen milli geliri 700 doların üstüne çıkaramamıştır. Demokrasi yok ise, yeraltı kaynaklarınız ne kadar iyi olursa olsun, ekonomiyi düzeltmek, insanlara refah getirmek mümkün değildir."

Ziyaretin ardından Muş Şehir Stadyumu'na geçen efsane sporcular, burada çocuklara futbol topu dağıttı. Program kapsamında efsane sporcular Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran'dan oluşan futbol takımı, minikler, kızlar ve yıldızlarla ayrı ayrı maç yaptı.

Proje Hakkari, Kars, Şırnak, Van, Siirt, Batman, Iğdır, Mardin, Bingöl, Ağrı, Bitlis ve Elazığ illerinde uygulanıyor. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Büyükersoy Hami Mandıralı Tanju Çolak Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title