Haberler

Efes Pilsen "Dalya" Dedi

Efes Pilsen "Dalya" Dedi

EFES PİLSEN "DALYA" DEDİ

EFES PİLSEN: 84 - UNION OLIMPIJA: 78

EFES PİLSEN, EUROLEAGUE TARİHİNDEKİ 100. GALİBİYETİNİ ELDE ETTİ

İSTANBUL, (DHA)

Union Olimpija'yı 84-78 yenerek Turkish Airlines Euroleague'de oynadığı 4. iç saha maçından da galibiyetle ayrılan Efes Pilsen, organizasyon tarihindeki 100. galibiyetine imza attı.

Efes Pilsen, Turkish Airlines Euroleague D Grubu'nda, ilk maçta 5 sayıyla yenildiği Union Olimpija'yı 6 sayı farkla yenerek grup ikinciliğine yerleşti. İlk devresini önde götürdüğü maçta, 3. periyotun başında geriye düşen temsilcimiz, son periyottaki müthiş savunma gayreti ve yakaladığı üçlük serisiyle tekrar öne geçmeyi ve farkı da 10 sayıya kadar çıkartmayı başardı. Lacivert Beyazlılar, averaj hesabı sebebiyle son anları büyük çekişmeye sahne olan maçı 84-78 kazanarak gruptaki 4. galibiyetini aldı. Evindeki 4. maçı da kazanarak evindeki yenilmezliğini sürdüren Efes Pilsen, bu skorla Turkish Airlines Euroleague tarihindeki 100. galibiyetine de imza atmış oldu.

Karşılaşma, Igor rakocevic'in 3 sayılık isabetiyle başlarken skorer oyuncu bir de turnikeyi sayıya çevirince, Efes Pilsen ilk 2 dakikayı 5-4 önde geçti. Lacivert Beyazlılar, karşılıklı sayılarla geçen bölümde, Markota'nın sayılarını engelleyemeyince, 5. dakikayı önde geçen taraf ise Union Olimpija oldu. Ancak, 6 dakika içinde Wisniewski'nin üçlüğüyle 14-12'lik skoru yakalayan Efes Pilsen, skor üstünlüğünü, 3. periyotun başına kadar geri vermemek üzere ele aldı. Periyotun son 3 dakikası içinde, Nikola Vujcic'in isabetli serbest atışlarının ardından yapılan tam saha baskıyla rakibini hataya zorlayan Efes Pilsen, kapılan topu Rakocevic ile sayıya çevirip 20-14 ile farkı 6 sayıya çıkardı. Kalan bölümde de Union Olimpija'yı sık sık top kaybına zorlayan temsilcimiz, aradaki sayı farkını açma fırsatlarını değerlendiremese de ilk periyot, 22-16 Efes Pilsen üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci periyota da Rakocevic ve Sinan Güler'in sayılarıyla başlayan Efes Pilsen, 2. dakika içinde 27-18 ile farkı 9 sayıya kadar yükseltti. Pinkney ve Lawrance Roberts'ın karşılıklı sayıları sonucu, 4. dakika 29-20'lik skorla geçildi. Nikola Vujcic'in Turkish Airlines Euroleague kariyerindeki 500. serbest atış sayısı ile de skor 30-22'ye geldi. Ardından, Ilievski ve Markota ile üst üste 2 üçlük kaydeden Union Olimpija farkı 2 sayıya kadar indirmeyi başardı. Efes Pilsen, Wisniewski ve Nachbar'ın serbest atışlarıyla skoru 34-28'e getirse de Jagodnik'in elinden yenen kolay bir turnike ve üst üste bocalanan hücumlar, Baş Antrenör Velimir Perasovic'i, periyotta 1 dakika 46 saniye kala mola almaya sevk etti. Moladan sonra Ilievski ve Kerem Gönlüm'ün karşılıklı sayıları gelirken aynı dakika içinde, bir mola da konuk takımın baş antrenörü Jure Zdovc aldı. Union Olimpija, bu moladan Saso Ozbolt'un dip çizgiden bulduğu üçlükle dönerek farkı 1 sayıya kadar indirdi ve devre arasına 36-35'lik skorla gidildi.

Üçüncü periyotun başında Union Olimpija, Gregory ve Shermadini ile boyalı alandan üst üste sayılar bularak skor üstünlüğünü eline geçirdi. Efes Pilsen ise ilk 3 dakikada hiç sayı üretemedi ve bunun üzerine Perasovic'in molası geldi. Ne var ki moladan sonra da top kayıplarını sürdüren Efes Pilsen, periyottaki ilk sayılarını, bitime 5:42 kala Kerem Gönlüm'ün turnikesiyle bulabildi ve skor 38-41 oldu. Bu basketin ardından seyircisinin de etkisiyle canlanan Lacivert Beyazlılar, 3 dakikalık bir sürede rakibine yalnızca 2 sayı şansı verdi ama hücumdaki isabetsiz atışlar farkın ancak 2 sayıya kadar düşmesine izin verdi (41-43). Sonrasında da Ilievski ve Shermadini ile sayılar üreten Union Olimpija, son 2 dakikaya 43-49 önde girdi. Kalan bölümde ise tam anlamıyla Kerem Tunçeri fırtınası esti. 2 dakikaya, 3 sayı ve 3 de asist sığdıran milli basketbolcu, temsilcimizin yakaladığı 9-3'lük seride baş rolü oynadı. Seyirciyi de saatin sesini bastıracak kadar ayağa kaldıran bu serinin ardından final periyotuna 52-54'lük konuk takım üstünlüğü ile girildi.

Son 10 dakikada ilk sayıları, Gregory ile Union Olimpija bulsa da Kerem Gönlüm'ün turnikesinin ardından gelen Sinan Güler'in basketi 56-56 ile skoru eşitledi. Bitime 6:09 kala, Wisniewski'nin bulduğu sayılar ise 60-58'lik skorla Efes Pilsen'i uzun süre sonra tekrar öne geçirdi. Efes Pilsenli oyuncuların takım halinde müthiş bir gayretle yaptığı baskı sonucu, Wisniewski ve Sinan'la üst üste 4 kolay sayı bulan Efes Pilsen, son 5 dakikaya 66-60'lık skorla 6 sayı avantajlı girdi. Takip eden bölümde, rakibin her sayısına Nachbar ve Roberts'ın üçlükleriyle yanıt veren Lacivert Beyazlılar, son 3 dakika ya 75-68 önde girdi. Üçlük serisini 4'e çıkartan Sinan Güler'in isabeti ise farkı 10'a taşıdı ve konuk ekibi, 2:24 kala mola hakkını doldurmaya itti. Union Olimpija'nın bu moladan sonraki, farkı azaltma girişimlerine de müsaade etmeyen Efes Pilsen, son dakika öncesinde de üstünlüğünü, 82-74'lük skorla sürdürdü. Kalan sürede rakibinin farkı 4 sayıya kadar indirmesi üzerine, en az 5 sayılık bir galibiyete ihtiyacı olduğu için molaya başvuran temsilcimiz, moladan sonra oynanan hücumu Kerem Tunçeri'nin son saniye basketiyle değerlendirerek maçı 84-78 kazandı.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Daniel Hierrezuelo, Oliver Krause, Marcin Kowalski

EFES PİLSEN (84): Andrew Wisniewski 13 (1 ribaund - 3 asist), Igor Rakocevic 10 (3 ribaund - 2 asist), Lawrance Roberts 14 (8 ribaund - 2 asist), Kerem Tunçeri 9 (8 asist), Bootsy Thornton 2 (5 ribaund), Kerem Gönlüm 10 (7 ribaund), Ender Arslan (1 ribaund), Nikola Vujcic 5 (2 ribaunt - 2 asist), Bostjan Nachbar 10 (4 ribaund), Sinan Güler 11 (6 ribaund - 2 asist)

UNION OLIMPIJA (78): Marque Perry, Vlado Ilievski 12 (2 ribaund - 4 asist), Kenny Gregory 16 (6 ribaund), Sasu Salin, Goran Jagodnik 9 (1 ribaund), Giorgi Shermadini 10 (5 ribaund), Kevinn Pinkney 8 (5 ribaund - 1 asist), Damir Markota 11 (3 ribaund - 3 asist), Saso Ozbolt 12 (3 ribaund - 9 asist)

1. PERİYOT: 22-16

2. PERİYOT: 14-19

3. PERİYOT: 16-19

4. PERİYOT: 32-24

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title