Haberler

Efemçukuru'ndaki Altın Madeni

Otyıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Efemçukuru Altın Madeni için Tüprag Metal İşletmeleri AŞ'ye İzmir İl Özel İdaresi tarafından verilen 1.sınıf iş yeri açma ve çalışma ruhsatının yürütmesinin durdurulması ve iptali için idare mahkemesine dava...

İzmir-Bergama, Eşme, Sivrihisar, Havran/Küçükdere Elele Hareketi Dönem Sözcüsü Oya Otyıldız, Efemçukuru'ndaki altın madeninin açılma ruhsatının iptali için dava açtıklarını bildirdi

Otyıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Efemçukuru Altın Madeni için Tüprag Metal İşletmeleri AŞ'ye İzmir İl Özel İdaresi tarafından verilen 1. sınıf iş yeri açma ve çalışma ruhsatının yürütmesinin durdurulması ve iptali için idare mahkemesine dava açtıklarını belirtti.

Meden işletmesinin İzmir'in su havzası içinde yer aldığını ve yörenin kayaç yapısı ve işletmede yapılacak zenginleştirme işlemi sonucunda bölgede ağır metal kirliliği yaşanacağını, bölgenin yer altı ve yer üstü su kaynaklarının kirleneceğini iddia eden Otyıldız, İzmir'in sağlığını, yaşamını korumak için bir kez daha yargıya başvurduklarını ifade etti.

Muhabir: Efsun Yılmaz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Tüprag İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title