Haberler

Edremit Eğitim Bir- Sen Toplantısında Yasal Düzenlemeye Destek

Memur –Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası(Eğitim- Bir- Sen) Edremit Temsilciliği sendika işyeri temsilcileri ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Memur –Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası(Eğitim- Bir- Sen) Edremit Temsilciliği sendika işyeri temsilcileri ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya ilçe başkanı İsmail Damar, yönetim kurulu üyeleri Atanur Kayhan, Orhan Yağmuroğulları, Nurullah Demir, Mustafa Erdemli, T.Fırat Algül, İsmail Yurdakul, Kadın Kolları Başkanı Nazan Özateş ve okul temsilcilerinin yanı sıra sendikanın Balıkesir bube başkanı İbrahim Etem Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Ramazan Konakbay, Mesut Solak, Ümit Çelik, Ali Tanrıkulu, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçe başkanları katıldı.

Eğitim Bir - Sen in 20. kuruluş yılı münasebetiyle gerçekleştirilen toplantıda önemli tespit ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Memur -Sen ve Eğitim Bir Sen ilçe yönetim kurulu başkanı İsmail Damar, " Sendikamız, 18. Milli Eğitim Şurası'nda eğitimin 1+4+4+4 şeklinde kesintili ve toplam 13 yıl olmasını teklif etmiş ve şura genel kurulu, oy çokluğu ile karar alarak teklifimizi benimsemiştir. 28 Şubat vesayet ikliminin puslu havasıyla birlikte 1997 yılında hayata geçirilen ve 15 yıldır kesintisiz olarak devam ettirilen, "kesintisiz zorunlu eğitim" dayatmasının kademeli hale getirilmesini destekliyoruz. Ancak son günlerde eğitim alanında faaliyet gösteren bazı sendikaların bu düzenlemeye karşı çıkmalarının sebebini anlamakta güçlük çekiyoruz. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ön görüldüğü halde sanki zorunlu eğitim ortadan kaldırılıyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığına üzülerek tanık oluyoruz. Bu düzenleme insanımıza seçme, tercihte bulunabilme imkanı nın tanınmasından ibarettir. Yapılması düşünülen yasal düzenlemeyi "Kesintisiz Eğitimin Ürettiği Sorunlar ve Yaşattığı Mağduriyetlerin" sona erdirilmesi adına olumlu bir gelişme olarak görüyor ancak bunu yeterli bulmuyoruz"dedi.

Sendikanın kanun teklifine ilişkin önerileri TBMM' nin ilgili komisyonuna resmen iletildiğini dile getiren Damar, "Eğitim sisteminin okul öncesi eğitimle birlikte 1+4+4+4 şeklinde toplam 13 yıllık bir süre olarak düzenlenmesi ve "kesintisiz eğitim" dayatmasının ortadan kaldırılmasını önemsiyor ve bekliyoruz."şeklinde konuştu.

Eğitin Bir – Sen İlçe Başkanı İsmail Damar, bu düzenlemeyle sınıf öğretmenlerinin bir kısmının norm fazlası duruma düşeceği ve mağdur edilecekleri yönündeki iddiaların bilgi kirliliğinden ibaret olduğu da ifade ederek bunları kafa karıştırmaya yönelik girişimler olarak nitelendirdi.

Damar, şunları söyledi:

"Bu konuda bırakın mağduriyeti mevcut öğretmen ihtiyacı dahi karşılanamayacağını

Öğretmenlerimiz bu tür felaket tellallarına itibar etmeyeceklerdir. Eğitim Bir Sen olarak yeni yapılanma dolayısıyla mevcut öğretmenlerin norm kadro fazlası konuma düşmemesi için yasal ve idari bütün tedbirlerin alınması istenmiştir. Ayrıca yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü şimdiden en içten dileklerimizle kutluyor, eğitim camiamızın tüm neferlerine, üyelerimize toplantıya katılan temsilcilerimize, emek veren yönetim kurulumuzun değerli üyelerine ve değerli basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Balıkesir Memur Sen Edremit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title