Haberler

Edirne Valisi Şahin'den, Koruyucu Ailelere Sertifika

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Çocuk Sitesi’nde kalan çocuklara koruyucu ailelik yapan ailelere teşekkür ederek sertifika verdi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Çocuk Sitesi'nde kalan çocuklara koruyucu ailelik yapan ailelere teşekkür ederek sertifika verdi. Vali Şahin, "Çocuk doğduktan sonra anne ve babası yoksa onun sahibi devlettir, onun sahibi şefkatli analarımızdır, şefkatli babalarımızdır" dedi.

Edirne Çocuk Sitesi'nde düzenlenen törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Tut Elimi Derneği Başkanı Şule Yörük ile koruyucu aileler katıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Çocuk doğduktan sonra anne ve babası yoksa onun sahibi devlettir, onun sahibi şefkatli analarımızdır, şefkatli babalarımızdır. Bugüne kadar ne yapılıyordu, hep yurtlarda devam ediyordu bu konu. 80 - 90 yıldır yurtlar devam ediyordu. Daha sonra koruyucu aile programı uygulanmaya başladı ve Edirne'de gayet başarı olduk. Koruyucu ailelerin bu çocukları kendi çocuklarıyla bir tutması onlara güç katıyor. Onlara bir enerji veriyor" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ise iki yıl içerisinde çalışma kapsamında 42 olan koruyucu ailenin 52'ye yükseldiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, koruyucu ailelere teşekkür ederek sertifikalarını verdi ve ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Ali Şahin Tut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title