Haberler

Edirne Valisi Şahin Açıklaması

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Artık insana insan gözüyle bakılıyor" dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Artık insana insan gözüyle bakılıyor" dedi.

Şahin, Balkan Roman Birliği (BAROM) tarafından kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Romanlar'ın bir kenara bırakılmadığını söyledi.

Edirne'de Romanlar ile ilgili çok sayıda faaliyet yapıldığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Adam dediğini bir köşede bırakırsan, ilgilenmezsen o bilimde de fende de hep geride kalır ve geriden takip eder. Allah'a şükürler olsun ki 15 senedir Türkiye'de bu konu üzerinde hassasiyetle duruluyor.  Artık insana insan gözüyle bakılıyor. Zaten de öyle olmalıdır. Hepimiz hazreti Adem ve Havva'dan geliyoruz. Bakmayın rengimize, bakmayın ırkımıza, dilimize ve dinimize. Hepsi insandır ve insan olduğu sürece değer görmelidir. İnancımız budur.

Bu vesileyle Edirne'ye geldiğim günden bu yana 1.5 yıldır Romanlar'ın özellikle manevi yönden biraz daha artırılması için çeşitli çalışmalar yaptım. Bu vesileyle müftülük bünyesinde çok büyük paralar harcayarak bu mahallelere 21 tane Kur'an kursu açtık."

Konuşmaların ardından Türkiye Roman Hakları Forumu Başkanı ve BAROM Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy, Şahin, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Murat Yörük ve Edirne Belediyesi Psikoloğu Esra Selvi'ye birliğin çalışmalarına katkı sağladıkları için plaket verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Ali Şahin Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title