Haberler

Edirne Selimiye Gölgesine Fatih Sultan Mehmet Heykeli

Selimiye gölgesine Fatih Sultan Mehmet heykeliEDİRNE'de valilik ve belediye tarafından ortak yaptırılan Fatih Sultan Mehmet heykeli ile sahi topları Mimar Sinan'ın 'ustalım eserim' dediği Selimiye Camii önündeki alana törenle dikildi.

Selimiye gölgesine Fatih Sultan Mehmet heykeli

EDİRNE'de valilik ve belediye tarafından ortak yaptırılan Fatih Sultan Mehmet heykeli ile sahi topları Mimar Sinan'ın 'ustalım eserim' dediği Selimiye Camii önündeki alana törenle dikildi.

Edirne'de valilik ve belediye tarafından yaptırılan İstanbul'u feteden Fatih Sultan Mehmet'in bornozdan yapılmış at üzerindeki heykeli ile İstanbul'un fethinde kullanılan ve Edirne'de dökülen sahi toplarının maketi törenle tarihi Selimiye Camisi'nin önündeki alana dikilip, törenle açılışı yapıldı. Açılışa, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne CHP Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afşin, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan ile davetlile katıldı.Edirne Belediyesi bandosu eşliğinde şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Fatih Sultan Mehmet'in padişahlar arasında Osmanlı İmparatorluğu'na en fazla katkısı olan padişah olduğunu ve kendisinin Edirneli olduğunu söyledi. Gürkan, '36 Padişah'ın arasında Osmanlı İmparatorluğu'nu beklide en çok büyüten en çok yücelten padişah en çok geliştiren bir büyük padişahın dün doğum gününü kutlamaya başladık. Edirneli olması her zaman bize gurur ve mutluluk vermiş olan Fatih Sultan Mehmet, bugün doğumundan tam 585 yıl sonra yine aramızda. Kendisini rahmetle saygıyla yad ediyoruz. 1.5 yıl önce yerinden kaldırdığımız Fatih heykeliyle bu kompozisyonu tamamlayalım dedik. O anı canlandırmak için Edirne Valiliğimizi yaptırdığı toplarla birlikte Fatih Sultan Mehmet heykelini geçici olarak buraya koydukö dedi. Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'nin yüz yıllarca farklı medeniyetlerden insanlara ev sahipliği yaptığına belirterek, 'Edirne Osmanlı İmparatorluğu'nda yüz yıllardır farklı medeniyetlerde insanların bir arada yaşadığı bir kent olma özelliğini taşıyor. Avrupa yüz yıllardır din savaşları yaptı. Daha sonra tekrar savaşmamak için yeni bir anlayışı Avrupa Birliliği sistemini kurdu. Buda aslında Avrupa'daki farklı kültürlerin, farklı inanç ve düşüncelerin ortak yaşama şeklinde bir sistem kurmaktı. Ama son günlerde görüyoruz ki, bu sistemi iyi yönetemedikleri zaman kendi sistemleri de sıkıntıya girmeye başlıyor. ve şu anda gerçekten dünyanın ihtiyacı olan bir çok kültürlülüğün hoşgörünün yaşandığı bir anlayışa ihtiyaç vardır. Bu konu tarihsel gelişim olarak Edirne, bu konuda yine aynı şu anda da farklı inanç ve düşüncedeki insanlar bir birlerine hoş görülü, bir birleriyle barışık hiç kimse kimsenin özel hayatına karışmıyor. ve özel hayatına karışılmasında istemiyor. Bu konuda Türkiye'ye örnek olacak illerden bir tanesiödedi. Konuşmaların ardından protokol birlikte kurdaleyi keserek heykelin açılışını yaptı. Açılışın ardından katılanlara etli pilav ve ayran dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Recep Gürkan Politika Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

title