Haberler

Edirne Kırkpınar'da Doldu Taştı

Edirne’de gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası boyunca kente akın eden vatandaşlar, esnafın da yüzünü güldürdü.

Edirne'de gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası boyunca kente akın eden vatandaşlar, esnafın da yüzünü güldürdü.

Özellikle otellerde yaşanan doluluk oranları yüzde 100'ü bulurken, esnaf da yaşanan hareketlilikten payını aldı. Edirne'de özellikle son yıllarda yapılan tanıtımlar ve festivaller binlerce yerli turisti bünyesine çekmeyi başarıyor.

"KIRKPINAR BİZİM AÇIMIZDAN ÇOK GÜZEL GEÇTİ"

Bu yıl Kırkpınar'ın beklentilerinin üzerinde geçtiğini belirten Alipaşa Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sanış, Kırkpınar'ın sahip çıkılması gereken bir gelenek ve etkinlik olduğunu vurguladı. Kırkpınar'a Edirne halkı, sivil toplum kuruluşu ve esnafın sahip çıkması gerektiğini kaydeden Sanış, "Edirne'de herhalde bir anket yapılsa halkın yüzde 40'ı Kırkpınar'a gitmemiştir. Kırkpınar esnaf açısından oldukça güzel geçtiğini söyleyebilirim. Ramazan arifesinde başlayan hafta kapsamında insanların tatil beldelerine gidip çok rağbet göstermeyeceklerini düşünüyordum. Bunun aksine oldukça yoğun bir talep vardı. Çok güzel bir Kırkpınar geçirdik. Altın kemeri alan pehlivanımızı da tebrik ediyoruz. Bu sene Kırkpınar biraz beklentimizin üzerinde geçti. Herhalde bu sene çok iyi tanıtım yaptık Kırkpınar'la ilgili, ben sebebini buna bağlıyorum" dedi.

"BUNDAN SONRAKİ YILLARDA DA KIRKPINAR'IN GÜZEL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Kırkpınar geleneğinin 654 yıldır devam ettiğini hatırlatan ve yurtdışından da gelen turist ve gazetecilerin olduğunu dile getiren Sanış, "Bu yoğunluktan biz memnunuz inşallah bundan sonra da böyle devam eder. Genel olarak zaten Edirne kalabalıktı. Dün akşamki trafikten de belliydi bu. Ben herhalde bundan sonra da Kırkpınar'ın güzel olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırkpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title