Haberler

Edirne Kapıkule'de 13 Kilometre Tır Kuyruğu

Kapıkule'de 13 kilometre TIR kuyruğuEDİRNE'yee yurtdışına çıkış yapmak üzere gelen TIR'lar Kapıkule Sınır Kapısı'nde 13, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 6 kilometre kuyruk oluşturdu.

Kapıkule'de 13 kilometre TIR kuyruğu

EDİRNE'yee yurtdışına çıkış yapmak üzere gelen TIR'lar Kapıkule Sınır Kapısı'nde 13, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 6 kilometre kuyruk oluşturdu.

Türkiye'nin çelişti bölgelerinden yükledikleri ihracat yükleriyle yurtdışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar 13 kilometre kuyruk oluşturdu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan diğer Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise TIR araç kuyruğu 6 kilometreyi buldu. Türk gümrük yetkilileri, kuyruğun Bulgaristan tarafının yavaş çalışmasından kaynaklandığını söyledi. Kapıkule'nin karşısındaki Bulgaristan'ın Kapitan Andreova gümrüğünde işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle kuyrukta beklemek zorunda kalan TIR sürücüleri bir an önce soruna çözüm bulunmasını istedi.

İstanbul'dan yüklediği ihraç yükünü Almanya'ya götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR sürücüsü Hüsamettin Taşçı, yaklaşık 24 saattir sırada beklediğini söyledi. TIR kuyruğunu oluşmasını Avrupa ile yaşanan krize bağlayan ve Bulgaristan'ın Almanya'dan talimat alıp Türk ekonomisinin zarar görmesi için elinden geldiğini yaptığını ileri süren Taşçı, "Bize kimse neden beklediğimizi söylemiyor. Biz burada sıraya giriyor ve günlerce bekliyoruz. Dün 18 kilometrede kuyruğa girdik. Burada çaresiz bekliyorum. Artık bu hızla yarın çıkış yaparım. Bu sıkıntıya Almanya neden olduğunu düşünüyorum. Avrupa ile yaşadığımız sorun bize yansıyor. Almanya'da bize iyi gözle bakmamaya başladılar. Bulgaristan'da Almanya'dan direktif alarak zamanında ihraç yükünü teslim etmemiz için elinden geleni yapıyor. Ben bu malı Cuma günü Almanya'ya boşaltmam gerekir bu hızla gidersem çok zor görünüyor" dedi.

Kuyrukta bekleyen sürücülerden Sefer Kiraz ise Bulgaristan'ın yavaş çalışması nedeniyle 2 gündür kuyrukta çıkış yapmak için beklediğini söyledi. Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Türk gümrük kapılarında her hangi bir sorun olmadığı sorunun, Bulgaristan tarafının işlemleri yavaş yapmasından kaynaklandığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Hamzabeyli Almanya Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title