Haberler

Edirne Ekonomi Zirvesi?nde Kent Ekonomisi Tartışıldı

Edirne Ekonomi Zirvesi'nde kent ekonomisi tartışıldıErdinç YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA) YENİ Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Edirne Belediyesi'nin iş birliğinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen Edirne Ekonomi Zirvesi gerçekleşti.

Edirne Ekonomi Zirvesi'nde kent ekonomisi tartışıldı

Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA) YENİ Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Edirne Belediyesi'nin iş birliğinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen Edirne Ekonomi Zirvesi gerçekleşti. Ekonomi Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Edirne, sayılı moda ve turizm merkezlerinden biri olmak için önemli projeler başlattı. Edirne Ticaret Borsası, Edirne Sanayi Ticaret Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ekonomi Zirvesi kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı.

"KARDEŞLİĞİMİZİ EKONOMİYLE GELİŞTİRMELİYİZ"

Zirvede konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan göreve geldiklerinden bu yana kenti barış ve huzur şehri haline getirdiklerini belirterek 'Edirne eğitimiyle, tarımsal üretimiyle, turizmiyle gelişmekte olan bir şehir. Komşu ülkelerimizle kardeşliğimizi ekonomiyle geliştirmek gerekiyor. Edirne merkezi tek başına bin 100 tescilli tarihi esere sahip. Edirne bir imparatorluk ve birçok kavme ev sahipliği yapmış bir şehir. Burada görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluşları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Edirne'yi el ele geleceğe taşıyoruz. Bu birlik kalkınmamızın en büyük sebebi' dedi.

Kent ekonomisini güçlendirmek için büyük projeler başlattıklarını söyleyen Gürkan "Şaheser" adlı Mimar Sinan Eserleri Parkı yapılacağını kaydetti. Gürkan, 'Mimar Sinan'ın değişik yerlerde bulunan 98 eserinin maketleri, burada kuracağımız Minia Park'ta buluşacak. Edirne'ye gelen 3 milyon turistin en az yarısı burayı ziyaret edecek. Edirne'yi görmeden yaşamınız sona ererse biliniz ki eksik yaşamışsınız demektir' dedi.

"EDİRNE İNSANI EĞİTİMLİ VE ÇALIŞKAN"

Zirvede Edirne'nin ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, "Edirne konumu ve tarihi açıdan çok bilinen bir kent. Edirne insanı çalışkan ve eğitimli bunu kullanarak sanayiyi daha zirvelere taşırız. Bu bölgelere yatırımlarının artarak devam edeceğini kaydeden Şahin 'Her yıl ilave 1000 kişiye istihdam sağlayacağız. Gelecek beş yıl içinde çalışan sayımızı 4 binden 7 bine çıkaracağız' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin istihdama yönelik iş protokolü imzaladı.

Yörük, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, yaşanılan çağın bilgi çağı olduğunu ve bu çağa ayak uydurmak gerektiğini söyledi. Öğrencilerin üniversitene mezun olduktan sonra Edirne'de de çalışabileceğini anlatan Yörük, Şahin'e teşekkür etti.

Zirve daha sonra, YAPDER Başkanı Celal Toprak'ın modaratörlüğünde Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Emin İnağ ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin'in sunumlarıyla kentin ekonomisi tartışılmasıyla sona erdi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Kemal Şahin İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title