Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Keşan Belediyesi, sokaklarda ve cami önlerinde dilencilere karşı denetim yapıyor.

Keşan Belediyesi, sokaklarda ve cami önlerinde dilencilik yapan kişilere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, zabıta ekiplerinin halktan gelen tepkileri dikkate alarak dilencilere yönelik denetimler yaptığı belirtildi.

Dilencilere karşı denetimlerin süreceği aktarılan açıklamada, zabıtanın şehrin ana caddelerinde ve cami önlerinde halkın yardım duygularını istismar edenlere engel olacağı kaydedildi.

Kurslara katılanlara sertifikaları verildi

Uzunköprü ilçesinde,  sosyal yardımlaşma projesine katılan kadınlara sertifikaları verildi.

Uzunköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yapılan yazılı açıklamada, Roman kadınlara yönelik meslek ve beceri kurslarının tamamlandığı belirtildi.

Kursta okuma, yazma, kuaförlük ve tekstil alanlarında eğitimler verildiği ve başarılı olan Roman kadınlara sertifikalarının Kaymakam Kemal Yıldız tarafından verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İşkur ortaklığında açılan istihdam garantili tekstil kursu için 14 kişi, kuaförlük kursu için 16 kişi, aile eğitimi kursu için 22 kişi, birinci kademe okuma yazma kursu için 33 kişi, ikinci kademe okuma yazma kursu için 22 kişi olmak üzere toplam 107 kadın kayıt yaptırmıştır. Çocuğu olan kadınlar için ana sınıfı hazırlanmış olup kurs içerisindeki faaliyetlerinde daha başarılı olanları amacıyla 3-6 yaş grubu çocuklar için ana sınıfı hazırladık. Şu anda ana sınıfında ücretsiz eğitim gören 23 çocuk bulunmaktadır." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Uzunköprü Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title