Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Öğrenci velileri geleneksel piknikte buluştu.

Bahçeşehir Koleji velileri "Yaza merhaba" piknğinde buluştu.

Okulda düzenlenen piknikte öğrenciler bir yıl boyunca yaptığı çalışmaları aileleriyle paylaştı.Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bölümü öğrencileri Bahçeşehir Koleji öğrenci ve velilerine kil ve çamur çalışması yaptırarak organizasyona katkıda bulundu . Aynı zamanda önemli bir sosyal sorumluluk projesine de ev sahipliği yapan Bahçeşehir Koleji'nde gün boyunca süren yemek satışından elde edilen gelir Uzunköprü Çöpköy İlkokulu'na bağışlandı.

Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Mahmut Boztürk, okul olarak, akademik başarının yanında sosyal sorumluluk projelerine  önem verdiklerini dile getirerek "Öğrencilerimizi duyarlı bireyler olarak hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Bu yıl ilk defa düzenlemiş olduğumuz Yaza Merhaba Şenliğini geleneksel hale getirerek her yıl farklı bir okula yardım etmeyi düşünüyoruz. Okulum adına katılım gösteren tüm velilerime teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

-" İstanbul'un fethi Edirne'den başlar"

Soma'da yaşanan maden faciası dolayısıyla içeriği değiştirilen geleneksel " İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar" etkinliği, Selimiye Meydanında, İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, burada yaptığı konuşmada, 9 yıldan bu yana yapılan etkinliğin içeriğini Soma'da yaşanan maden faciası dolayı değiştirdiklerini söyledi.

Faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyen İriş, şunları kaydetti:

" İstanbul' un fatihi Sultan Mehmet Han'ın fethettiği diğer bir belde olan Bosna Hersek de son günlerde sel felaketi ile boğuşmaktadır. Mevla'm kardeşlerimize yardım etsin, biran evvel yaralarını sarabilmeyi lütfetsin.

İstanbul. Dünyanın baş şehri. İstanbul, birçok defalar kuşatılmış olmasına rağmen alınamamıştı. Etrafı kalın ve aşılmaz surlarla çevrili İstanbul'un, genç yaşında "Ya ben İstanbul'u alırım ya da İstanbul beni alır" cesaretiyle bütün dünyayı kendisine hayran bırakan, Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişini büyük bir aşk ve heyecan ile yaşıyoruz. Çünkü o padişah bu şehirde doğdu. İstanbul'un fethinin hazırlıkları bu şehirde gerçekleşti. Şimdi genç kardeşlerime seslenmek istiyorum. İşte bu genç komutan ve onun inanmış ordusu, bu şehrin sokaklarında dolaştı, bu şehrin havasını teneffüs etti. Bizler de bu tarihi şuura ve bilince sımsıkı sarılmak ve bürünmek suretiyle gönül fetihlerine çıkmak durumundayız."

Süleymaniye Camii görevlisi Metin Kocaaslan'ın Kur'an-ı Kerim okuduğu programda, Soma'da hayatını kaybedenler için okunan hatmin duasını da Havsa vaizi Selim Al yaptı. Etkinlik, pilav ikramıyla sona erdi. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Bahçeşehir İstanbul Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title