Haberler

Edirne'deki Sığınmacıların Bekleyişi

Avrupa'ya gitme hayaliyle Edirne'de bekleyen sığınmacı grupları AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ayrı ayrı ziyaret etti.

Avrupa'ya gitme hayaliyle Edirne'de bekleyen sığınmacı grupları AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ayrı ayrı ziyaret etti.

Sosyal medyada yayılan "Almanya'nın sığınmacı kabul edeceği" söylentisi üzerine Avrupa'ya gitmek üzere Edirne'ye gelen sığınmacıların bekleyişi devam ediyor.

Otoban kenarındaki arazide bekleyen sığınmacıları ziyaret eden Emir, alkışlar ve "Erdoğan Erdoğan' sloganıyla karşılandı.

Emir, burada yaptığı konuşmada, bütün ülkeler kardeş olduğunu, bir müslümanın vücudunun herhangi gibi bir yerinde ağrı olduğunda kilometrelerce uzaklıkta müslümanında ağrısı olacağını söyledi.

Sığınmacıların Edirne'de misafir olduklarını ifade eden Emir, hiç kimsenin mağdur olmayacağını kaydetti.

Tüm sığınmacıların sabırlı olmasını isteyen Emir, tüm sığınmacıların hayallerine kavuşacağını vurguladı.

Kulaktan duyma dedikodulara inanılmaması gerektiğini anlatan Emir şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüktür. Bu devletin başı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ona güvenin ve inanın. Sakın aklınıza bir şüphe gelmesin. Ankara'dan gelecek haberleri bekleyin, muhtemelen yarın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ile bir heyet görüşecek. Ankara'da hükumetimiz üçüncü ülkelerle görüşmelerine devam ediyor. Bize insanlık dersi vermek isteyen Avrupa'ya sesleniyorum, Çarli, Çarli, Çarli diyenlere sesleniyorum, bende Aylan, Aylan, Aylan diyorum. Bütün dünya Ayla bebeği gördü. Allah inşallah onlarında katı kalplerine merhamet versin. Bu iş Hristiyanlık, Müslümanlık meselesi değildir, bu iş insanlık meselesidir. İnsanlık ölmedi diyorsa Avrupa, burayı görsün. Bu güne kadar 2 milyon 175 bin kardeşimize ev sahipliği yaptık. Sözde medeni Avrupa 200 bin kişiyi alınca kıyamet kopardı. Hani medeni, çağdaş dünya neredesin insanlık gör bu manzarayı Aylan bebeği gör."

Konuşmaların ardından sığınmacılar Emir ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan, bazı sığınmacılar açlık grevine son verdi.

Gürkan'ın ziyareti

Gürkan'ın ziyareti sırasında belediye ekipleri sığınmacılara su ve kumanya yardımında bulundu.

Gürkan, Edirne Belediyesi olarak  otoyol, otogar ve kentin farklı bölgelerinde bulunan Suriyeli sığınmacılara destek olmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Savaş zor, savaş kötü. Savaştan en çok çocuklar zarar görüyor. Geleceğin utanç sayfalarına yazılacak bir savaştan kaçan bu insanların dramını gözlerimiz önünde yaşıyor olmak gerçekten zor. Edirne Belediyesi olarak, bu insanlara su, gıda, seyyar tuvalet, temizlik gibi ihtiyaçlarına destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız, bu insanlarımızın bu süreci kazasız belasız, hastalık gibi sorunlarla karşılaşmadan atlatmalarını sağlamak.

Çocuklar perişan, dayanmak zor. Bizlerin elinden gelen onlara kumanya ve su yardımında bulunabilmek. Edirne Belediyesi olarak, onlara hijyen bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Seyyar tuvaletler kurduk, çöplerini düzenli olarak alıyoruz. Su tankerleri ile su ihtiyaçlarına çözüm olmaya çalışıyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda gıda yardımlarımız devam edecektir."

Bu arada akşam yemeği için dağıtılan kumanyalardan sığınmacıların çoğu aldı, kumanya almayıp açlık grevini sürdüren grup üyeleri de var.

Kaynak: AA / Yerel

Şemsettin Emir Recep Gürkan Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title