Haberler

Edirne'deki Protesto Eylemi Davası

Edirne'de, Tutuksuz 5 Sanığın "İnanç, Düşünce ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılmasını Engelleme" Suçlamasıyla Yargılanmasına Devam Edildi.

Edirne'de, basın açıklaması yapmak isteyen grupla çevredekiler arasında yaşanan arbedede yer aldıkları iddia edilen tutuksuz 5 sanığın "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Asliye Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada, tutuklu sanıklar S.C, V.A, T.F, A.G ve müştekiler ile avukatları hazır bulundu. Sanıklardan A.T ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik tespitinin ardından söz alan müdafi avukatı Ebru Timdik, olay sırasında zarar gören, ancak duruşma dosyasında müşteki olarak gözükmeyen Fatma Satıç ile Hatice Kalkan'ın da davaya katılmaları yönünde karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, her ne kadar suçtan zarar gören Fatma Satıç ve Hatice Kalkan'ın, yargılama aşamasında müşteki sıfatı ile dosyada yer almadıklarını ayrı olarak şikayette bulunabileceklerini belirterek talebi reddetti.

Mahkeme heyeti daha sonra duruşmada hazır bulunan sanıklara, ek savunma hakkı verdi. Sanıklar ve avukatları, eski savunmalarını tekrar ettiklerini ve haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini, beraatlerini talep ettiler.

Müşteki avukatı Ebru Timdik ise sanıklardan V.A'nın tüm görüntülerde ön planda bulunduğunu, olayın örgütlü bir eylem olduğunu, sanıkların kasten yaralama suçunu işlediklerini mahkemenin de bunları dikkate alması gerektiğini belirtti.

Müvekkillerine ait sağlık raporlarının dosyada olmadığını, bu raporların mahkeme tarafından hastaneden istenmesini talep eden Timdik, görüntülerde tespit ettikleri 3 kişi hakkında da kimlik tespitinin ardından suç duyurusunda bulunulmasını istedi, görüntülerin yer aldığı CD'leri mahkemeye sundu.

CD'lerle ilgili olarak incelenip beyanda bulunmak için süre talep eden sanık avukatları, olayda örgütle ilgili unsurların mevcut olmadığını belirterek savunmalarını yapmak üzere süre talep etti.

Mahkeme Başkanı Mehmet Sami Haznedar, duruşmaya katılmayan sanık A.T'nin bir dahaki celseye ek savunması için zorla getirilmesine, müştekilere ait sağlık raporlarının Edirne Devlet Hastanesinden istenmesine, müşteki vekilinin mahkemeye sunduğu CD görüntülerinin incelenip ondan sonra karar verilmesi için duruşmayı erteledi.

Bu arada, Edirne Gençlik Derneğine üye yaklaşık 10 kişilik grup, Edirne Adliyesi önünde "Linçler AKP politikası, linççiler cezalandırılsın" yazılı pankart açarak bir süre slogan attı.

-OLAY-

Edirne Gençlik Derneği üyesi bir grup, 27 Aralık 2009'da PTT Edirne Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yapmış ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istemişti. Bu yönde imza kampanyası yürüten gruba çevrede toplanan bir grup tepki göstermiş ve kalabalıktan birkaç kişinin, protesto eylemi yapanların üzerine yürümeleri üzerine kavga çıkmış, protestocu gruptan bazı kişiler hafif yaralanmıştı.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title