Haberler

Edirne'de Kadınlar Kendilerine Yazılmış Şarkıları Söyledi

Güncelleme:

Edirne'de 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda kadınlar, kendilerine yazılmış şiir ve şarkıları söyledi.

Edirne'de 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda kadınlar, kendilerine yazılmış şiir ve şarkıları söyledi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi ile Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle Devecihan Kültür Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi Başkanı Serpil Koçmer, programda yaptığı açılış konuşmasında, 1977 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün Türkiye'de ilk yıllarından beri kutlandığını söyledi.

8 Mart'ın özellikle 1984 yılından beri tüm kadınlar tarafından kadın sorunlarının dile getirildiği bir gün olarak takvimlerde yer aldığını ifade eden Koçmer, "Son yıllarda artan kadın örgütlülüğüne ve kadın hareketlerine rağmen dünyada ve ülkemizde kadınlar hak ettikleri yerde değiller. Üretimde, eğitimde yönetimde ve sosyal alanlarda gerektiği gibi yer alamıyorlar. Kadınların meclisteki oranı sadece yüzde 14, yerel yönetimlerde yok denecek kadar azız hala. Ekonomik özgürlüğe sahip kadın sayısı çok düşük, erken evlilikler, çocuk gelinler, aile içi istismar hala toplumun yarasıdır. Son günlerde artış gösteren kadına karşı şiddet olayları ve kadın cinayetleri bir kadın olarak, bir ana bir insan olarak hepimizin içini acıtıyor, yüzünü kızartıyor. Ama hala umudumuzu kaybetmedik. Bizler iyi bir eğitim politikasının uygulanması, cinsiyet ayrımcılığının önlenmesi, önleyici ve caydırıcı hukuki yaptırımlarının uygulanması ve toplumun bilinçlenmesiyle bu sorunların aşılacağına yürekten inanıyoruz. Ancak yönetim olarak, sivil toplum örgütleri olarak ve bir birey olarak, hep beraber birbirimizi dinler ve el ele verirsek, üstesinden gelebiliriz. Bu yıl farklı bir kutlama programı yapalım istedik. İstedik ki dertlerimize, sevinçlerimize, sevgilerimize şiirler ve şarkılar rehber olsun. Kadın olarak değerimizin farkına varalım ve farkındalık oluşturalım" dedi.

"ŞİDDET GÖREN KADINLARA BİR TELEFON KADAR YAKINIZ"

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, çocuklarının, eşinin, hayatın yükünü omuzlarında taşıyan, vefakar, cefakar, mazlum, mağdur ve çilekeş tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadının, ailenin temeli olduğunu belirten Özbaş, "Anne olarak, eş olarak, evinin hizmetinin görmesinin yanında toplumu şekillendiren kişidir. Kadının mutlu olmadığı ortamlarda toplumun mutlu olma şansı yoktur. Kadın mutluysa toplum mutludur, kadın huzurluysa toplum huzurludur. Türkiye, 2011 yılında Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Avrupa Konseyi sözleşmesini ilk onaylayan ülke olmuştur. Kadınlarımızın yaşam seviyesini yükseltmek, iyileştirmek, refah ve mutluluklarını artırmak asli görevlerimiz arasındadır. Kadınlara seslenmek istiyorum, asla ve asla şiddete boyun eğmeyin. Hiçbir şey kadına yönelik şiddeti haklı gösteremez. Şiddete önce sizler dur demelisiniz. Küçük yaşta evlendirilen kızlarımıza önce sizler dur demelisiniz. Bizler sizlere ancak bir telefon kadar uzağız. Bize sözlü beyanınız yeterlidir. Alo 155 polis imdat, Alo 156 Jandarma, Alo 183 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın, çocuk, yaşlı, engelli destek hattı 24 saat emrinizdedir" şeklinde konuştu.

Program kapsamında kadınlar, kendilerine yazılmış şiir ve şarkıları söyledi.

"TOPLUM OLARAK KADINA ŞİDDETE KESİNLİKLE KARŞI OLACAĞIZ"

Programa katılarak şiir okuyan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, 8 Mart Kadınlar Günü için yapılan etkinliği çok önemsediğini söyledi. Türkiye'de baskı gören, şiddet gören bir kadın varsa olabildiğince çığlık atması gerektiğini belirten Dr. Tanrıkulu, "Kadınlar kendi sesini duyursun ve bütün herkesin oraya doğru bir yöneliş içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Biz toplumsal olarak buna karar vereceğiz, biz kadına şiddete kesinlikle karşı olacağız. Yani son yıllarda artan şiddet paranoyasının, şiddet sarmalının içinden kesinlikle kurtulmamız gerekiyor. Onun için kol kırılır yen içinde kalır, karı koca arasına girilmez, kötü olmamak için o şiddeti insanlara duyurmuyorsak çok suçluyuz. Erkekler bir kere önce adam olmak istiyorsak kadına şiddet göstermeyeceğiz" ifadelerini kulandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title