Haberler

Edesob'dan Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı

'Bulgaristan Nessebar ve Edirne'de Sanatkarlar Gösteri Merkezi' isimli proje kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) Arda toplantı salonunda Edirne ESOB meslek odaları başkanları ve Bulgar sanatkarların katılımıyla eğitim ve bilgilendirme...

' Bulgaristan Nessebar ve Edirne'de Sanatkarlar Gösteri Merkezi' isimli proje kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) Arda toplantı salonunda Edirne ESOB meslek odaları başkanları ve Bulgar sanatkarların katılımıyla eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Avrupa Birliği Bulgaristan- Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında koordinatörlüğünü

Bulgaristan Nessebar Belediyesi'nin yürüttüğü, Bulgaristan Burgaz Bölgesel Turizm Derneği, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Edirne Valiliği İl Özel İdaresi'nin ortak olduğu "Nessebar ve Edirne'de Sanatkarlar Gösteri Merkezi" isimli projesi kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Arda toplantı salonunda Bulgar sanatkarların katılmasıyla ticari faaliyetler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yürütülen proje faaliyetleri kapsamında yapılan toplantı çerçevesinde Türkiye'de ticari faaliyetlerin yürüyüş prosedürleri hakkında bilgi verildi. Bilgilendirme toplantısına Bulgaristan Nessebar Bölgesinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ile Edirne'de bulunan meslek odası başkanları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ "Edirne ESOB olarak Avrupa Birliği projeleri yaparak üyelerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Avrupa Birliği Türkiye Bulgaristan IPA Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında hazırladığımız projemiz kapsamında katılımcılara Bulgaristan ve Türkiye'deki ticaret, ithalat ihracat gibi konularda eğitimler verilecek. Geçen hafta Nessebar'da düzenlenen eğitim toplantısında Türkiye'den katılan temsilcilerimize Bulgaristan'da ticaret konusunda eğitim verildi, şimdi biz Bulgar dostlarımıza Türkiye'de ticaret konusunda eğitim vereceğiz. Edirne ESOB olarak şuan 3 proje yürütmekteyiz. 1 projemiz yedek bekliyor ve son programa da bir proje daha yetiştirmeye çalıştırıyoruz." Dedi. Eğitim toplantısında konuşmacı olarak, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Özay Güngören, "projemizin faaliyetleri içerisinde Nessebar ve Edirne'de 2 tane bina restore edildi. Bu restorasyon işlemlerinin ardından da sanatkarlara yönelik ticaret, ithalat, ihracat ve sanatkarların gelişimi yönünde toplantılar düzenlenecek. Bu eğitim toplantılarının ilkini Bulgaristan Nessebar'da gerçekleştirerek, ticari faaliyetlerinin nasıl yapıldığına dair katılımcılarımıza bilgi verildi. Aynı şekilde bu toplantıda da Türkiye'de ticaret nasıl yapılır? Ticaret yapmak isteyenler nasıl yapacakları konusunda Bulgaristan'dan gelen ekibe bilgi verilecektir" dedi.

Edirne ESOB Sicil Müdürü Serhat Dayıoğlu ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası AB Sorumlusu Melike Tatlı hazır bulundular.

11.04.2013 18: 06: 37

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Bulgaristan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title