Haberler

Ebk İhalesinde 3 Firma Teklif Verdi(2)

Et ve Balık Kurumu'nun 10 Bin Ton Kasaplık Canlı Sığır İthalatı İhalesi Sona Erdi. İhalede 10 Bin Tonun Tamamı İçin Hacılar Helal Et Kombinasyonu Toplam 49 Milyon 610 Bin Dolarlık Teklif Verdi.

Et ve Balık Kurumu'nun(EBK) 10 bin ton kasaplık canlı sığır ithalatı ihalesi sona erdi. İhalede 10 bin tonun tamamı için Hacılar Helal Et Kombinasyonu toplam 49 milyon 610 bin dolarlık teklif verdi.

Et ve Balık Kurumu, 10 bin ton kasaplık canlı sığır et alımı ihalesini gerçekleştirdi. 10 bin ton kasaplık canlı sığır eti için düzenlenen ihalede Hacılar Helal Et Kombinasyonu, Altınstern Texilhandelsgeselschaft m.b.H-Ayvetsan Hayvancılık Gıda-Hundland Trade Kft ortak girişimi ve Hicazi & Ghosheh Ltd. Co firmaları teklif verdi. Hacılar Helal Et Kombinasyonu ihalenin birinci kısmında 8 kısım için toplam 52 milyon 100 bin dolarlık teklifini ihalenin ikinci kısmında 49 milyon 610 bin dolara çekti. Altınstern Texilhandelsgeselschaft m.b.H-Ayvetsan Hayvancılık Gıda-Hundland Trade Kft ortak girişimi ise ihalenin ilk kısmında 7 ve 8'inci kısımlar için verdiği toplam 10 milyon 400 bin dolarlık teklifini ihalenin ikinci kısmında 9 milyon 235 bin dolara indirdi. Hicazi & Ghosheh Ltd. Co firması ise 4, 5, 6, 7 ve 8'inci kısımları için ilk baştaki 29 milyon 665 bin dolar teklifini 26 milyon 860 bin dolara düşürdü. Böylece ihale teknik olarak sonuçlandı. Komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından nihai karar EBK Yönetim Kurulu tarafından açıklanacak.

-HER 15 GÜNDE BİR 15 BİN BAŞ HAYVAN GETİRECEĞİZ-

İhalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, ihalenin yönetim kurulu değerlendirmesini yarın açıklayacaklarını kaydetti. Bugüne kadar EBK'nın 3 ay içinde 38 bin kasaplık canlı materyal getirdiklerini belirten Ulubaş, "Kestik ve tüketicilerle buluşturduk. Bu ayın sonuna kadar 20 bin baş canlı kasaplık sığır erkek materyal gelecek. Sakarya'dan ve Adana'dan içeriye alacağız. 17 Ekim'de de 17 bin baş hayvan tekrar giriş yapacak. Her 15 günde bir 15 bin baş hayvan getireceğiz. Bunu kesip tüketicilerimizle buluşturacağız" dedi.

-KURBANLIK SATIŞ İÇİN BELLİ BİR ŞEY YOK-

Bir gazetecinin et fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine, Ulubaş, et fiyatlarının arz ve talebe bağlı olarak, arzın talebi karşılayacak seviyeye gelmesi halinde dengeleneceğini kaydetti. Ramazan ayı boyunca et fiyatlarının çok artacağının söylendiğini anımsatan Ulubaş, "Zaman içinde fiyatların artmadığını gördük. Karkas fiyatları kilogram başına 16-15,5 TL düzeyinde seyretti. Daha sonra bir kıpırdama oldu. Son 3-4 gündür tekrar 15.5 TL'ye kadar düştü. Ben de tüketicinin daha düşük fiyattan et tüketmesini arzu ediyorum. EBK sanayi kuruluşudur. Özelleştirmeden yeni çıkartılmış bir kuruluştur. 35 işletmesi bulunan EBK, şu anda 8 işletmesiyle faaliyet yapıyor. Geçen sene 200 milyon TL ciro ile Türkiye'nin 239'uncu büyük sanayi kuruluşu oldu" şeklinde konuştu.

Kurban Bayramında EBK'nın vatandaşa doğrudan kurbanlık hayvan satıp satmayacağı sorusunun yöneltilmesi üzerine, Ulubaş, şu anda böyle bir şeyin olmadığını belirterek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının vereceği talimat doğrultusunda hareket edeceklerini kaydetti.(ANKA/SON)

(EBR/ES/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title