Haberler

Ebeveyne Aile Okulu

Güncelleme:

Esenler Belediyesi "Sevgi Ve Erdemli Bir Toplum İçin Her Aile Bir Okul" Sloganıyla Esenler'deki Toplam 27 İlköğretim Okulunda "Aile Okulu" Seminerleri Vermeye Başladı.

Esenler belediyesi "sevgi ve erdemli bir toplum için her aile bir okul" sloganıyla esenler'deki toplam 27 ilköğretim okulunda "aile okulu" seminerleri vermeye başladı. Sağlık İşleri Müdürlüğü Psikolojik Danışmanlık Birimi'nce uzman psikologlar tarafından anne –babalara yönelik verilen seminerlerde; çocuk gelişimi, ebeveyn çocuk iletişimi ve medya – çocuk konularına dikkat çekiliyor. Seminerler, 7 Haziran 2011 tarihine kadar devam edecek.

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Psikolojik Danışmanlık Birimi Esenler Akşemsettin ve Atatürk İlköğretim Okulu'nun ardından son olarak Atışalanı İlköğretim Okulu'nda da "Aile Okulu" semineri verdi. Anne- babaların yoğun ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak psikolog Özlem Tandemir ve Yasin Eksen katıldı. Konuşmasına "Sevgi" kavramının önemine dikkat çekerek başlayan Psikolog Tandemir, aile içi iletişimin kilit noktasının sevgi olduğunu söyledi. Sevgiyi çocuklardan esirgememek gerektiğine dikkat çeken Tandemir, "Çocuklarınıza koşulsuz sevgiyi ve ilgiyi göstermek çok önemli.

Onların ihtiyacı olduğu sevgiyi onlara göstermeliyiz" dedi. Son yıllarda anne – babaların her ikisinin de iş hayatına atıldığını ve bu nedenle çocukların sevgiye ve ilgiye hasret kaldığını vurgulayan Tandemir, hata yaptıklarında çocukları sevdiği etkinliklerle cezalandırmanın doğru olduğunu söyledi. "Çocukların kişiliklerine değil, davranışlarına odaklanmalıyız" diyen Tandemir, sevgiden yoksun çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinde problemler olduğuna dikkat çekti.

Bağımlılıktan korunmak için aile yapısı çok önemli

Çocuklarda psikolojik travmalara yol açan "reddetme", "umursamama", "dinlememek" gibi faktörleri anlatarak konuşmasına devam eden Tandemir, bağımlılığa zemin hazırlayan patolojik aile yapıları ve çocukları bağımlılıktan koruma yolları konusunda da ebeveynleri bilgilendirdi.

Çocukları bağımlılıktan korumak için aile yapısının çok önemli olduğunu vurgulayan Tandemir, kaotik ve travmaların olduğu aileler, mükemmeliyetçi aileler, disiplinsiz aileler, alkol kullanımını teşvik eden aileler ve çatışmanın yaşandığı ailelerde yetişen çocukların madde kullanımına yöneleceğini söyledi.

Tandemir, ergenlik dönemine de dikkat çekerek, ergen çocukların duygularındaki genel özelliklerini ve duygusal tepkilerdeki değişiklikleri anlatarak, anne- babaların ergenlik dönemindeki çocuklara nasıl davranmaları konusunda bilgi verdi.

Televizyon, fiziksel ve zihinsel gelişimi etkiliyor

Seminer'de Medya ve Çocuk konusuna dikkat çeken psikolog Yasin Eksen ise; günümüzde çok çeşitli haber alma organları olduğunu belirterek, özellikle televizyonun çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini anlattı. Televizyonun çocuklar için vazgeçilmezi olduğunu söyleyen Eksen, 0-2 yaş arasındaki çocukların televizyonda gördüklerini birebir yaşamış gibi hissettiklerini belirtti. Çok küçük yaştaki çocukları televizyon karşısına oturtmanın yanlış olduğunu söyleyen Eksen, televizyonun sakıncalarını ifade ederek televizyon sebebiyle çocuğun, gelişim sürecinde anne- babasıyla ilişkilerinin zayıfladığını ve okuldaki akademik başarısının düştüğünü söyledi.

Televizyonda yayınlanan şiddet içerikli programlar nedeniyle çocukların şiddete karşı duyarsızlaşma eğiliminde olduğuna dikkat çeken Eksen, çocukların televizyonda izleyeceği programların ne olacağına anne- babaların karar vermesi gerektiğini vurguladı. Eksen, iyi bir televizyon izleme alışkanlığı için dikkat edilmesi gereken noktaları da şöyle sıraladı:

* Televizyon izleme ile ilgili kesin kurallar koyun.

* Çocuğun izlediği bir program çocukla beraber izleyin. Böylece programın ne tür program olduğu hakkında fikir sahibi olun.

* Eğer çocuk şiddet içeren bir program izlemek zorunda kaldıysa bu tür davranışları insanları üzdüğü ve incittiğini uygun bir dille anlatın ve bu olayın şiddet kullanmadan nasıl çözüleceği hakkında öğüt vermeden sohbet edin.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title